Σε ανοιχτό “πόλεμο” μεταξύ εκπαιδευτικής κοινότητας και τοπικής κοινωνίας και φορέων της Πρέβεζας έχει εξελιχθεί η απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των καθηγητών να ζητήσει την μεταφορά του τμήματος Χρηματοοικονομικής και Λογιστικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων από την Πρέβεζα στα Ιωάννινα, επικαλούμενη τον μικρό αριθμό εισακτέων φοιτητών. Παρότι το Τμήμα δεν βρίσκεται στο “κόκκινο” και οι νεοεισακτέοι φοιτητές ανέρχονται συνολικά στους 80 η Γενική Συνέλευση έλαβε την απόφαση αυτή, προτείνοντας μάλιστα η μεταφορά να γίνει από το επόμενο κιόλας έτος.
Ο πρόεδρος του Τμήματος Γιάννης Σωτηρόπουλος μιλώντας στην εκπομπή της Δημοτικής Ραδιοφωνίας Πρέβεζας «Νωρίτερα δεν γίνεται» και την Αθηνά Παππά υποστήριξε ότι μοναδική αιτία της απόφασης αυτής είναι η έλλειψη φοιτητών και η στήριξη του Τμήματος μέσω της μεταφοράς του στα Ιωάννινα. Σύμφωνα με τον κ. Σωτηρόπουλο εναλλακτικά έχουν κατατεθεί προτάσεις είτε για δημιουργία άλλου Τμήματος, είτε για αλλαγή ονόματος είτε για αξιοποίηση των εγκαταστάσεων με κάποιον άλλο τρόπο ,ωστόσο παρουσίασε ως δεδομένη την απόφαση των καθηγητών να “διεκδικήσουν” την μεταφορά του Τμήματος.
Ως “Δούρειο Ιππο” χαρακτήρισε ο αντιπεριφερειάρχης Πρέβεζας Στράτος Ιωάννου τον κ. Σωτηρόπουλο, μιλώντας για μονομερή απόφαση και διακαή πόθο των καθηγητών την μεταφορά του Τμήματος στα Ιωάννινα. Ο κ. Ιωάννου επεσήμανε ότι έπρεπε να υπάρχει μια περίοδος τουλάχιστον 2 ετών για να εξεταστούν τα δεδομένα, ενώ απαντώντας στους ισχυρισμούς του κ. Σωτηρόπουλου ότι δεν υπήρχε υποστήριξη από τους φορείς στην δημιουργία υποδομών, φοιτητικής στέγης κλπ. ο αντιπεριφερειάρχης υπενθύμισε την παραχώρηση των εγκαταστάσεων της πρώην ΥΕΒ από την τότε Νομαρχία Πρέβεζας, τη δωρεά του οικοπέδου από τον δήμο στο Ψαθάκι και την πρόταση ενοικίασης -εκ μέρους της Περιφέρειας-σπιτιών για τους φοιτητές. Μάλιστα σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Πρέβεζας το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων ουδέποτε κατέθεσε πρόταση για δημιουργία φοιτητικής εστίας έτσι ώστε η Περιφέρεια να την εντάξει στο ΕΣΠΑ.
Ο δήμαρχος Πρέβεζας Νίκος Γεωργάκος χαρακτήρισε την απόφαση της πλειοψηφίας των καθηγητών του Πανεπιστημίου μηδενισμό των προσπαθειών που έχουν καταβάλλει ο Δήμος και η Περιφερειακή Ενότητα για προβολή και αναβάθμιση του Τμήματος έτσι ώστε να προσελκύσει περισσότερους φοιτητές. Η δημιουργία βίντεο, η εξασφάλιση υποτροφιών μέσω του Γαλλικού Ινστιτούτου για φοιτητές και την αμέριστη στήριξη του Δήμου σε κάθε αίτημα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων για αναβάθμιση των υποδομών στο Ψαθάκι αποτελούν ένα μικρό μόνο τμήμα των ενεργειών που έχουν γίνει για την υποστήριξη του Τμήματος της Πρέβεζας.Σύμφωνα με τον κ. Γεωργάκο στην Γενική Συνέλευση δεν εκλήθησαν ούτε ο ίδιος ούτε ο κ .Ιωάννου έτσι ώστε να αντικρούσουν τους ισχυρισμούς υπογραμμίζοντας ότι άμεση επιδίωξη είναι μια συνάντηση των τοπικών με την Πρυτανεία και τους καθηγητές έτσι ώστε να υπάρξει παρουσίαση επιχειρημάτων και δεδομένων από όλες τις πλευρές , με στόχο όχι μόνο την διατήρηση αλλά και την ενίσχυση του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής στην Πρέβεζα.

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!