Σε δυναμική κινητοποίηση προχωρά η ΝΤ ΑΔΕΔΥ Πρέβεζας, καλώντας όλους τους εργαζόμενους στο Δημόσιο να συμμετάσχουν στην 24ωρη πανελλαδική απεργία της Πέμπτης 28 Αυγούστου. Στην Πρέβεζα, η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 10:30 το πρωί, έξω από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Η ΑΔΕΔΥ χαρακτηρίζει το νέο πειθαρχικό δίκαιο που φέρνει η κυβέρνηση «νομοσχέδιο καταστολής και αυταρχισμού», υποστηρίζοντας ότι στοχεύει όχι σε επίορκους υπαλλήλους αλλά σε όσους αγωνίζονται και δραστηριοποιούνται συνδικαλιστικά. Όπως τονίζεται, «δεν πρόκειται για μια απλή αυστηροποίηση των ποινών, αλλά για κυνικό σχέδιο ποινικοποίησης της κοινωνικής και πολιτικής δράσης».

Μεταξύ άλλων, η ΝΤ ΑΔΕΔΥ Πρέβεζας επισημαίνει ότι το νομοσχέδιο:

  • Εισάγει ως πειθαρχικό αδίκημα την άρνηση συμμετοχής στη διαδικασία αξιολόγησης.

  • Προβλέπει νέες ποινές, όπως αφαίρεση μισθολογικών κλιμακίων και στέρηση μισθολογικής εξέλιξης.

  • Επεκτείνει τις περιπτώσεις οριστικής απόλυσης, ακόμη και για παραπτώματα που σχετίζονται με τη συνδικαλιστική δράση.

  • Δίνει τη δυνατότητα αυτοδίκαιης αργίας χωρίς τη γνώμη Πειθαρχικού Συμβουλίου.

  • Καταργεί τη συμμετοχή εργαζομένων και δικαστών στα πειθαρχικά συμβούλια.

Η ανακοίνωση σημειώνει ότι «η κυβέρνηση επιδιώκει να επιβάλει σιγή νεκροταφείου στους χώρους δουλειάς» και καλεί σε ενότητα και αγωνιστική ετοιμότητα:

«Κανένας μόνος του – Καμία μόνη της! Τώρα είναι η ώρα να δυναμώσει η αλληλεγγύη. Η απάντηση στον αυταρχισμό είναι η συσπείρωση στα σωματεία μας. Ενωμένοι θα τα καταφέρουμε ξανά».