Στην Ήπειρο με βάση την πόλη της Άρτας πραγματοποιείται η 16η Γενική Συνέλευση των μελών του Σωματείου «Διάζωμα» με τίτλο “Ήπειρος 10 χρόνια μετά.
Το πρόγραμμα συνοδεύεται από ξεναγήσεις στη Δυτική Νεκρόπολη Άρτας, το Μικρό Θέατρο Αμβρακίας, το Αρχαίο Θέατρο Γιτάνων, τον Αρχαιολογικό χώρο Δωδώνης, την Αρχαία Νικόπολη, το Ρωμαϊκό Θέατρο Νικόπολης και βέβαια το αρχαίο θέατρο της Κασσώπης, το οποίο θα ανοίξει τις πύλες του για το κοινό μετά από δύο χιλιετίες, μετά και την αναστήλωση των πέντε πρώτων σειρών εδωλίων του αρχαίου θεάτρου από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Πρέβεζας και χάρη στην αγαστή συνεργασία της Εφορείας Αρχαιοτήτων, της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας και του Σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ».
Ειδικότερα την Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου και ώρα 18:00 θα παρουσιαστεί στο αρχαίο θέατρο της Κασσώπης το έργο «Το χάσμα της Κασσώπης» του Frédéric Lenormand από το Θεατρικό Εργαστήρι Πρέβεζας, με θέμα το τέλος αυτής της σπουδαίας πόλης, που έσβησε το 31 π.Χ. από τους Ρωμαίους.
Να θυμίσουμε ότι στο χώρο θα μπορέσουν να μπουν μόνο όσοι ήδη διαθέτουν κάρτες εισόδου, η παράσταση θα ξεκινήσει στις 6 το απόγευμα, ενώ λεωφορεία για τη μετακίνηση του κοινού θα ξεκινήσουν στις 16.30 από την πλατεία Ανδρούτσου.

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!