Μετά την προκήρυξη για την προμήθεια πλωτών μέσων ο Οργανισμός Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής θα ενισχυθεί με 281 οχήματα , τα οποία θα ενισχύσουν την επιχειρησιακή ικανότητα της Δασικής Υπηρεσίας και του ΟΦΥΠΕΚΑ.
Αναλυτικά, η προμήθεια αφορά 55 τετρακίνητα επιβατικά αυτοκίνητα, 70 διπλοκάμπινα τύπου πικ απ και 6 πολυθέσια επιβατικά αυτοκίνητα, ενώ για τη Δασική Υπηρεσία στα προαναφερθέντα 150 αγροτικά τύπου πικ απ.
Από το σύνολο των οχημάτων, τα 150 θα διατεθούν στη Δασική Υπηρεσία για την πραγματοποίηση κοινών περιπολιών με το προσωπικό του ΟΦΥΠΕΚΑ, με σκοπό την πρόληψη πυρκαγιών και μη νόμιμων δραστηριοτήτων σε προστατευόμενες περιοχές και δασικές εκτάσεις, αλλά και για την ενίσχυση της επιστημονικής παρακολούθησης και της εποπτείας των περιοχών του δικτύου Natura 2000.
Ο σχετικός διαγωνισμός, συνολικού προϋπολογισμού 15,8 εκατ. ευρώ, αναμένεται να προκηρυχθεί εντός των επόμενων ημερών.
Σύμφωνα με τον σχεδιασμό η Μονάδα Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Κοιλάδας Αχελώου και Αμβρακικού Κόλπου θα λάβει 3 οχήματα (ένα για τον φορέα και δύο για τη δασική υπηρεσία), ενώ η Μονάδα Προστατευόμενων Περιοχών Ηπείρου θα λάβει συνολικά 4 οχήματα (δύο για τη Μονάδα και δύο για την δασική υπηρεσία).

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!