Πρέβεζα: Ταυτοποιήθηκε ο «εισπράκτορας» διπλής τηλεφωνικής απάτης – Άρπαξαν 4.900 ευρώ και χρυσαφικά από ηλικιωμένες
Στα ίχνη άνδρα που φέρεται να συμμετείχε σε δύο τηλεφωνικές απάτες σε βάρος ηλικιωμένων στην Πρέβεζα έφτασε η ΕΛ.ΑΣ., με τους δράστες να αποσπούν 4.900 ευρώ και χρυσαφικά χρησιμοποιώντας το πρόσχημα επικίνδυνης διαρροής ηλεκτρικού ρεύματος.
Στην ταυτοποίηση άνδρα, ο οποίος φέρεται να εμπλέκεται σε δύο διαδοχικές τηλεφωνικές απάτες σε βάρος ηλικιωμένων στην Πρέβεζα, προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές, έπειτα από μεθοδική έρευνα του Τμήματος Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Πρέβεζας.
Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για απάτες κατ’ εξακολούθηση, οι οποίες διαπράχθηκαν στις 3 Απριλίου 2026 στην περιοχή της Πρέβεζας.
Σύμφωνα με την αστυνομική έρευνα, άγνωστοι συνεργοί του κατηγορούμενου προσποιήθηκαν τηλεφωνικά υπαλλήλους του Διαχειριστή Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ) και επικοινώνησαν με δύο ηλικιωμένες γυναίκες.
Οι δράστες κατάφεραν να τις πείσουν ότι υπήρχε σοβαρός κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς λόγω δήθεν διαρροής ηλεκτρικής ενέργειας στις κατοικίες τους. Με αυτό το πρόσχημα, τους ζήτησαν να συγκεντρώσουν χρήματα, χρυσαφικά και κοσμήματα, να τα τυλίξουν σε αλουμινόχαρτο και να τα τοποθετήσουν σε σακούλες έξω από τα σπίτια τους, προκειμένου –όπως ισχυρίστηκαν– να προστατευθούν από πιθανή καταστροφή.
Στη συνέχεια, ο ταυτοποιημένος ημεδαπός φέρεται να παρέλαβε τις σακούλες, οι οποίες περιείχαν συνολικά το χρηματικό ποσό των 4.900 ευρώ, καθώς και χρυσαφικά και κοσμήματα, η αξία των οποίων δεν έχει ακόμη προσδιοριστεί.
Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του πρόκειται να υποβληθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Πρέβεζας.
Ακολούθησε το Epirusgate.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες ειδήσεις
πηγή στη Google
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ. 252033