Πρέβεζα: Ξεκινά η αντίστροφη μέτρηση για το 15ο Τουρνουά Μπάσκετ 3on3 της FIBA
Από τις 17 έως τις 19 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί το 15ο Τουρνουά Μπάσκετ 3on3 Πρέβεζας, το οποίο για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά εντάσσεται στο επίσημο καλεντάρι της FIBA.
Όλα είναι έτοιμα για ένα από τα μεγαλύτερα αθλητικά γεγονότα του καλοκαιριού στη Δυτική Ελλάδα. Ο Σύλλογος Καλαθοσφαίρισης Νικόπολη Πρέβεζας, σε συνεργασία με την εταιρεία “The PlayBook Events”, διοργανώνει το 15ο Τουρνουά Μπάσκετ 3on3 Πρέβεζας, το οποίο θα πραγματοποιηθεί από τις 17 έως τις 19 Ιουλίου 2026 στα ανοιχτά γήπεδα «Στάθης Παρούσης» του Δημοτικού Κολυμβητηρίου Πρέβεζας.
Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, η διοργάνωση εντάσσεται στο επίσημο καλεντάρι της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης (FIBA), επιβεβαιώνοντας τη δυναμική και την αναγνώριση που έχει αποκτήσει σε διεθνές επίπεδο.
Με δεκαπέντε χρόνια συνεχούς παρουσίας, το τουρνουά έχει εξελιχθεί σε θεσμό για την Πρέβεζα και σε σημείο αναφοράς για το ελληνικό street basketball, προσελκύοντας κάθε χρόνο εκατοντάδες αθλητές και αθλήτριες από κάθε γωνιά της χώρας.
Περισσότεροι από 450 συμμετέχοντες δίνουν κάθε χρόνο το «παρών», δημιουργώντας μια μοναδική αθλητική γιορτή που συνδυάζει το μπάσκετ, τη διασκέδαση και το καλοκαιρινό σκηνικό της Πρέβεζας.
Η διαχρονική επιτυχία της διοργάνωσης αποτυπώνεται και στις σημαντικές προσωπικότητες του ελληνικού μπάσκετ που έχουν βρεθεί στην Πρέβεζα όλα αυτά τα χρόνια. Ανάμεσά τους οι Μπάνε Πρέλεβιτς, Χάρης Παπαγεωργίου, Γιώργος Σιγάλας, Αργύρης Καμπούρης, Δημήτρης Ρωμανίδης, Βασίλης Ξανθόπουλος, Άγγελος Κορωνιός, Νίκος Σταυρακόπουλος, Μιχάλης Κακιούζης, Γιώργος Τανούλης, Γιώργος Φίλιος, Ευθύμης Ρεντζιάς, Νίκος Παπανικολάου, Νίκος Σταυρόπουλος, Σούλης Μαρκόπουλος, Βαγγέλης Αλεξανδρής, Γιώργος Μπόγρης, Βαγγέλης Ιωάννου και Βασίλης Σκουντής.
Το 15ο Τουρνουά 3on3 φιλοδοξεί να συνεχίσει αυτή την παράδοση, προσφέροντας τρεις ημέρες γεμάτες έντονες αναμετρήσεις, αθλητικό θέαμα και ξεχωριστές στιγμές για μικρούς και μεγάλους.
Οι αγώνες θα ξεκινούν καθημερινά στις 18:00, ενώ δικαίωμα συμμετοχής έχουν ομάδες όλων των ηλικιακών κατηγοριών, ανδρών και γυναικών, αλλά και οικογενειακές ομάδες.
Οι δηλώσεις συμμετοχής πραγματοποιούνται ηλεκτρονικά μέσω της επίσημης πλατφόρμας της FIBA, ενώ οι διοργανωτές απευθύνουν κάλεσμα σε αθλητές, φίλους του μπάσκετ και επισκέπτες της περιοχής να συμμετάσχουν σε μια διοργάνωση που έχει ταυτιστεί με τον αθλητισμό, τον εθελοντισμό και την εξωστρέφεια της Πρέβεζας.
Για ακόμη μία χρονιά, η καρδιά του ελληνικού street basketball ετοιμάζεται να χτυπήσει δυνατά στην Πρέβεζα.
Ακολούθησε το Epirusgate.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες ειδήσεις
πηγή στη Google
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ. 252033