Μέσα στο 2024 θα αναδειχθεί ο ανάδοχος στον διαγωνισμό για την παραχώρηση του αεροδρομίου Καλαμάτας από το Υπερταμείο. Σε χθεσινή δημοσιογραφική ενημέρωση ο διευθύνων σύμβουλος Γρηγόρης Δημητριάδης σημείωσε πως στόχος είναι να κλείσει εντός του έτους το θέμα του διαγωνισμού όπου προβλέπεται να παραχωρηθεί το αεροδρόμιο για συνολικά 40 χρόνια.

Παράλληλα με το ίδιο μοντέλο αναμένεται να ξεκινήσει και ο διαγωνισμός για τα υπόλοιπα 22 περιφερειακά αεροδρόμια. Από αυτά μπορούμε να ξεχωρίσουμε τα αεροδρόμια Πάρου, Νάξου και Ιωαννίνων.

Ο διαγωνισμός θα είναι ενιαίος -και όχι όπως έγινε με τα 14 Περιφερειακά που έσπασαν στα δύο- και αναζητείται το βέλτιστο μοντέλο για να προσελκύσει όσο το δυνατόν περισσότερους ενδιαφερόμενους.

Αυτό σημαίνει πως εξετάζεται το ποσοστό συμμετοχής του Δημοσίου, οι χρήσεις ή οι εργασίες επεκτάσεων που κρίνονται κατά περίπτωση απαραίτητες ενώ πραγματοποιούνται συνεχόμενες επισκέψεις σε κάθε αεροδρόμιο. Σε δεύτερο στάδιο θα εκπονηθεί το business plan ανά αεροδρόμιο και το συνολικό που θα διέπει τον διαγωνισμό και ουσιαστικά θα κρίνει και τις προσφορές που θα δοθούν.

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!