Κάλεσμα προέδρων ΦΣ Ιωαννίνων για συμμετοχή στο φοιτητικό-μαθητικό συλλαλητήριο τη Δευτέρα 6 Νοέμβρη

Αναλυτικά:

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Οι Φοιτητικοί μας Σύλλογοι πραγματοποίησαν αυτές τις μέρες Γενικές Συνελεύσεις που κατέληξαν σε αγωνιστικές αποφάσεις για τις δράσεις το επόμενο διάστημα. Καλούμε όλους τους συμφοιτητές μας στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων να συμμετέχουν στο συλλαλητήριο της Δευτέρας 6 Νοέμβρη με συγκέντρωση στις 12:00 το μεσημέρι στην Περιφέρεια!
Δεν μένουμε θεατές στη σφαγή του Παλαιστινιακού λαού από το κράτος δολοφόνο του Ισραήλ! Δεν ανεχόμαστε τις φρικιαστικές εικόνες σαν και αυτές των νεκρών παιδιών από τους συνεχείς βομβαρδισμούς ακόμα και σε νοσοκομεία της Γάζας από τον ισραηλινό στρατό. Τώρα η σιωπή είναι συνενοχή… Δεν σιωπούμε είμαστε στη σωστή πλευρά της Ιστορίας, με τον παλαιστινιακό λαό που αγωνίζεται για τη λευτεριά και το δίκιο! Απαιτούμε «Λευτεριά στην Παλαιστίνη»! Να σταματήσει τώρα η κατοχή του κράτους του Ισραήλ που ματώνει και τον ίδιο το λαό του! Να σταματήσει τώρα η εμπλοκή της χώρας μας στο σφαγείο!
Δεν μένουμε θεατές στα εκρηκτικά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στις σπουδές μας! Δεν είναι λογικό οι σχολές μας να λειτουργούν οριακά με ελάχιστους καθηγητές, με ανεπαρκής υποδομές, με το κόστος σπουδών να ανεβαίνει, με τα πτυχία να υποβαθμίζονται διαρκώς. Ενδεικτικά στο Πανεπιστήμιο μας ενώ υπάρχουν 130 κενές θέσεις για καθηγητικό προσωπικό καλύπτονται μόνο οι 14.
Στις 6 Νοέμβρη είμαστε στο δρόμο για να απαιτήσουμε Αποκλειστικά δημόσιες και δωρεάν σύγχρονες σπουδές! Η μόρφωση είναι δικαίωμα, δε μπορεί να εξαρτάται από το πορτοφόλι κάθε οικογένειας! Η ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστήμιων θα οδηγήσει σε περαιτέρω εμπορευματοποίηση της ανώτατης εκπαίδευσης, του δημόσιου πανεπιστημίου. Θα επιφέρει ακόμα μεγαλύτερη αύξηση του κόστους σπουδών και νέα μεγάλη υποβάθμιση των πτυχίων μας! Ήδη οι Φοιτητικοί Σύλλογοι Ιατρικής προετοιμάζουν τα επόμενα βήματα τους ενάντια στα σχέδια για ιδιωτική ιατρική.
Στις 6 Νοέμβρη είμαστε στο δρόμο για να απαιτήσουμε: αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για προσλήψεις καθηγητών και εξασφάλιση υποδομών. Δεν ανεχόμαστε να κινδυνεύουμε από τους ετοιμόρροπους τοίχους όπως στην πρόσοψη του Τμήματος Φυσικής, δεν ανεχόμαστε να μην έχει γίνει κανένας αντισεισμικός έλεγχος στις σχολές μας και τα όποια πιστοποιητικά να είναι δεκαετιών πριν. Δεν ανεχόμαστε να δίνονται εκατομμύρια από το Ταμείο Ανάκαμψης της ΕΕ και την Περιφέρεια για το πάρκο υψηλής τεχνολογίας, για μπίζνες εταιριών, για τον υπερυπολογιστή «Διώνη» την ώρα που δεν διδασκόμαστε βασικά εργαστήρια λόγω έλλειψης σε προσωπικό και υποδομές.
Στις 6 Νοέμβρη είμαστε στο δρόμο για να απαιτήσουμε μέτρα ανακούφισης από το κόστος σπουδών. Τώρα ανέγερση νέων εστιών με ευθύνη και χρηματοδότηση από το κράτος. Να μην αναγκαστεί κανένας φοιτητής να παρατήσει τις σπουδές του γιατί «δεν βγαίνει». Παράλληλα, απαιτούμε μέτρα ώστε να σταματήσει η απαράδεκτη και επικίνδυνη κατάσταση στα Αστικά Λεωφορεία. Δωρεάν μετακινήσεις για τους φοιτητές.
Στις 6 Νοέμβρη είμαστε στο δρόμο για να απαιτήσουμε καμία σκέψη για διαγραφές φοιτητών και δίδακτρα στα μεταπτυχιακά. Επιστρέφουμε ως απαράδεκτες τις αποφάσεις των Τμημάτων Αρχιτεκτονικής, Μηχανικών Η/Υ και Ιστορίας και Αρχαιολογίας. Θα εμποδίσουμε τα σχέδια τις κυβέρνησης να δημιουργήσει εργαζόμενους φτηνούς και αναλώσιμους και παράλληλα πελατεία για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια και κολλέγιά..
Στις 6 Νοέμβρη είμαστε στο δρόμο επειδή οι νέοι έχουμε ιδανικά, σκέψη και καρδιά και είμαστε με τους λαούς που παλεύουν για λευτεριά! Ενώνουμε τις φωνές μας με τους λαούς και τη νεολαία όλου του κόσμου, απαιτώντας λευτεριά στην Παλαιστίνη και να σταματήσει τώρα η εμπλοκή της χώρας στον πόλεμο
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Το πανεπιστήμιο που οραματίζεται και δημιουργεί η κυβέρνηση της ΝΔ πατώντας πάνω σε ό,τι δημιούργησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ είναι εχθρικό για τις ανάγκες μας, συνειδητά ανίκανο να μας δώσει τα εφόδια για ολοκληρωμένες σπουδές και πτυχία με αξία. Συνειδητά ικανό για να είναι ελκυστικό για τους επιχειρηματίες και τα κέρδη τους πάνω στις δικές μας αγωνίες. Το πανεπιστήμιο αυτό είναι εχθρικό για τα «θέλω» μας, λίγο για τις δυνατότητες της εποχής και τα όνειρα μας. Για αυτό θα είμαστε στο δρόμο, γιατί «Πτυχία με αξία και δωρεάν σπουδές – Αυτό είναι το σύγχρονο για τους Φοιτητές»!
Καλούμε τέλος όλα τα μαθητικά συμβούλια με βάση τα δικά τους προβλήματα και αιτήματα να πάρουν αποφάσεις συμμετοχής στο συλλαλητήριο της Δευτέρας 6 Νοέμβρη στις 12:00 στην Περιφέρεια
Ενάιντα Νοφούλλα: Πρόεδρος ΦΣ Φυσικού
Μαρία Βαλαρούτσου: Πρόεδρος ΦΣ Μαθηματικού
Θεοφανία Νικολάου: Πρόεδρος ΦΣ Χημικου
Μαρία Σαρακάκη: Πρόεδρος ΦΣ Ιατρικής
Χαρά Τασιούδη: Πρόεδρος ΦΣ Μηχανικών Επιστήμης Υλικών
Γκουζάλ Τουλιαγκάνοβα: Πρόεδρος ΦΣ Βιολογικών Εφαρμογών και Τεχνολογιών
Δημήτρης Κελεσίδης: Πρόεδρος ΦΣ Παιδαγωγικού Δημοτικής Εκπαίδευσης
Κατερίνα Ηλιάδη: Πρόεδρος ΦΣ Αρχιτεκτονικής

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!