Η Περιφέρεια Ηπείρου προχώρησε στην έκδοση προκήρυξης για τη χορήγηση νέων αδειών στους παραγωγούς και πλανόδιους πωλητές, με στόχο την ενίσχυση της τοπικής αγοράς και την ενθάρρυνση της επιχειρηματικότητας. Στη βάση της προκήρυξης, προβλέπεται η χορήγηση πενήντα (50) νέων αδειών παραγωγών πωλητών, οι οποίοι θα αποκτήσουν δικαίωμα πλανόδιας δραστηριοποίησης στην Περιφέρεια Ηπείρου. Παράλληλα, θα δοθούν εννέα (9) δικαιώματα δραστηριοποίησης σε υφιστάμενους κατόχους άδειας παραγωγών πωλητών από άλλες Περιφέρειες.

Επιπλέον, η προκήρυξη περιλαμβάνει τη χορήγηση σαράντα (40) νέων αδειών επαγγελματιών πωλητών, με δικαίωμα πλανόδιας δραστηριοποίησης στην Περιφέρεια Ηπείρου, καθώς και επτά (7) δικαιώματα δραστηριοποίησης σε υφιστάμενους κατόχους άδειας επαγγελματιών πωλητών άλλων Περιφερειών.

Οι διαδικασίες χορήγησης αυτών των αδειών διέπονται από τον Ν.4849/2021, ο οποίος ρυθμίζει τα θέματα της πλανόδιας πώλησης στην Ελλάδα.