Τα καλοκαίρια σβήνουν φωτιές, όμως το χειμώνα ανάβουν τη φλόγα της αγάπης και κρατούν ζωντανή την έννοια της ανθρωπιάς. Για τους υπαλλήλους του Πυροσβεστικού Σώματος της Περιφέρειας Ηπείρου, η Παρασκευή 14 Ιανουαρίου ήταν ημέρα προσφοράς αγάπης και ζωής προς τον συνάνθρωπο.

Από το πρωί έως και το μεσημέρι της ημέρας αυτής  Πυροσβέστες από όλη την Ήπειρο συμμετείχαν στην Εθελοντική Αιμοδοσία της Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Περιφέρειας Ηπείρου. Στα Γιάννενα η αιμοδοσία πραγματοποιήθηκε στην 1ο Πυροσβεστικό Σταθμό, ενώ στην Πρέβεζα, την Άρτα και την Θεσπρωτία στα κατά τόπους τμήματα αιμοδοσίας των Νοσοκομείων. Παρά τις αντικειμενικές δυσκολίες που δημιουργεί η πανδημία, η συμμετοχή των υπαλλήλων του Πυροσβεστικού Σώματος ήταν κάτι παραπάνω από ικανοποιητική και συγκεντρώθηκε ένας αριθμός ρεκόρ σε φιάλες αίματος.

Το απόγευμα της ίδια ημέρας ο Πρόεδρος της Ένωσης Βασίλης Βράστος μαζί με Πυροσβέστες του 1ου και 2ου Πυροσβεστικούς Σταθμού Ιωαννίνων, επισκέφθηκαν το 5ο κέντρο δημιουργικής απασχόλησης παιδιών με αναπηρία (ΚΔΑΠ ΜΕΑ) της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας “Η Μέριμνα”  της Ιεράς Μητρόπολης Ιωαννίνων, όπου πρόσφεραν απλόχερα χαμόγελα αλλά και δώρα, ενώ πραγματοποίησαν και την επιθυμία των παιδιών που ήθελαν να δουν από κοντά ένα Πυροσβεστικό Όχημα.

Τα παιδιά του Κέντρου δεν πήραν μόνο αυτά δώρα, αλλά πρόσφεραν και εκείνα τα δικά τους ξεχωριστά δώρα που κατασκεύασαν τα ίδια, με πολύ αγάπη. Μάλιστα η συγκίνηση των Υπαλλήλων του Πυροσβεστικού Σώματος ήταν μεγάλη, όταν τα παιδιά τους έδειξαν σε βίντεο πως έφτιαξαν τα δώρα τους.

Αξίζει να σημειωθεί πως αντίστοιχες δράσεις από την Ένωση Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Ηπείρου, έγιναν και τα προηγούμενα 3 χρόνια στην Πρέβεζα και την Άρτα. Η Ένωση έχει επιλέξει τα χρήματα που θα δαπανούσε για βασιλόπιτες να τα αξιοποιεί σε τέτοιες δράσεις προσφοράς και αγάπης προς τον συνάνθρωπο.

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!