ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΗ ΒΙΛΙΑΝ ΣΤΑΣΙΝΟΥ

Στο σχολείο την αποκαλούσαν ..βλάχα, λόγω της καταγωγής της. Δεν φανταζόταν τότε, ούτε και αργότερα βέβαια ,ότι κάποια χρόνια μετά θα υπηρετεί τα… ψηλά βουνά και τους ορεινούς όγκους της Ηπείρου ως αρμόδια Αντιπεριφερειάρχης. Η Κατερίνα Αρλέτου , που δοκιμάστηκε στις τελευταίες Περιφερειακές εκλογές και κατάφερε με άνεση να εκλεγεί ανοίγει τα χαρτιά της αλλά την καρδιά της στο epirusgate.gr και μας απαντά σε όλα. Έχει χιούμορ, περνάς πάντα ωραία μαζί της στην παρέα και ταυτόχρονα τη σοβαρότητα που απαιτεί η θέση της. Δηλώνει ότι θα παραμείνει η ίδια, καθώς αυτό αποτελεί και μία δέσμευση από και προς την ίδια , αλλά και προς τους χιλιάδες πολίτες που την τίμησαν με την ψήφο τους

Κυρία Αρλέτου , αφού σας ευχαριστήσω, θα ήθελα να σας γνωρίσουμε καλύτερα. Ποιά η ενασχόλησή σας μέχρι να προκύψουν οι εκλογές

Πρώτα απ’ όλα θέλω να σας ευχαριστήσω για την φιλοξενία. Έχω σπουδάσει Πολιτικός. Μηχανικός Τ.Ε στις Σέρρες και αποφοίτησα το 2007.Αρχικά άνοιξα μαζί με τον σύζυγο μου το τεχνικό μου γραφείο το οποίο διατηρώ μέχρι σήμερα. Για μια γυναίκα όμως, κυρίως στη κοινωνία που ζούμε ,οι προτεραιότητες είναι πολλές όπως και οι προκλήσεις. Η αγάπη και η αφοσίωσή μου για την οικογένεια υπερίσχυσε κι επέλεξα να αφιερώσω όλο μου το χρόνο στα τρία παιδιά μου, αφήνοντας έτσι τη δουλειά μου πιο πίσω.   

Γιατί με τον Αλέκο Καχριμάνη η κάθοδος στις εκλογές

Χαίρομαι γι’αυτή την ερώτηση. Προέρχομαι από μια οικογένεια που κατά καιρούς κάποιο από τα μέλη της έχουν ασχοληθεί με τη πολιτική σε τοπικό επίπεδο, η δική μου όμως σχέση με τα κοινά ήταν ανύπαρκτη, μέχρι που γνώρισα τον άνθρωπο Αλέξανδρο Καχριμάνη. Όλα αυτά που έχει καταφέρει στη μακροχρόνια διαδρομή του στηναυτοδιοίκηση, η εμπιστοσύνη που μου ενέπνευσε και η ανθρωπιά του ήταν καθοριστικά για να αποφασίσω να συμπορευτώ μαζί του. Είναι τεράστιο κεφάλαιο για την Ήπειρο αυτός ο άνθρωπος!

Το πιστεύατε ότι θα εκλεγείτε, ποια χαρακτηριστικά σας ήταν εκείνα που κέρδισαν την εμπιστοσύνη του κόσμου;

Όπως σας είπα, η σχέση μου με την πολιτική ήταν ανύπαρκτη, συνεπώς μπήκα σε μιαμάχη με αξιόλογους συνυποψηφίους κρατώντας μικρό καλάθι!Στην προεκλογική μου πορεία είδα τελικά πως η επαφή μου με τον κόσμο ήταν κομμάτι της καθημερινότητας
μου!!! Αυτό ήταν που με βοήθησε περισσότερο απ΄όλα. Η αγάπη… η σχέση, η αληθινή επαφή με το κόσμο όχι για να πείσεις…… αλλά για να είσαι δίπλα τους με την απλή καθημερινή σου καλημέρα.

Σας εμπνέει το αντικείμενο των ορεινών όγκων που σας εμπιστεύτηκε ο Περιφερειάρχης, ή επιθυμούσατε να δοκιμαστείτε σε κάτι άλλο;

Ορεινοί Όγκοι!!!! Ψηλά βουνά…..Βλάχα με αποκαλούσαν στο σχολείο…… Και οι δυο γονείς μου κατάγονται από ένα από τα ομορφότερα ορεινά μέρη της Ελλάδας, τα Τζουμέρκα. Όλα τα καλοκαίρια μου τα περνούσα στο χωριό μου τη Κηπίνα Καλαρρύτων μαζί με τους παππούδες μου και
τους θείους μου. Κτηνοτρόφοι άνθρωποι που εκμεταλλευόταν μια σπιθαμή γη στον άγριο εκείνο τόπο για να καλλιεργήσουν δίνοντας καθημερινά έναν δύσκολο αγώνα περνώντας δύσβατα μονοπάτια για να μπορέσουν να ταΐσουν τα ζώα τους. Επίσης από πολύ μικρή ηλικία λόγω επαγγέλματος του μπαμπά μου περνούσα αρκετές μέρες του χρόνου στα Ζαγοροχώρια και συγκεκριμένα στο Μονοδέντρι όπου και διατηρώ ένα μικρό ξενώνα. Για
μένα είναι γνώριμο το αντικείμενο από τη πλευρά του επισκέπτη. Είναι δύσκολο και ταυτόχρονα προκλητικό . Θα κάνω ότι καλύτερο μπορώ, γιατί σε αυτόν τον άγριο και απάτητο κόσμο των ορεινών όγκων υπάρχει κόσμος που προσπαθεί να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για να ζήσει εκεί. Νέοι άνθρωποι που επιθυμούν να επιστρέψουν, βρίσκοντας εργασία και υποδομές έτσι ώστε τα βουνά μας να ξαναγεμίσουν ζωντάνια!!!Θα ήταν πολύ βιαστικό εκ μέρους μου να θέλω να δοκιμαστώ σε κάτι άλλο κι εξάλλου έχω εμπιστοσύνη στο Περιφερειάρχη μας γιατί ξέρει καλύτερα απ’ολους μας και μας καθοδηγεί.

Έχετε καλούς φίλους , ή άλλαξε η οπτική τους απέναντί σας μετά την εκλογή σας;΄

Αν έχω κάλους φίλους? 3145 αποδεδειγμένα!! Ελπίζω και άλλους τόσους που με αγαπούν και με στηρίζουν αλλά δεν μπόρεσαν μα με ψηφίσουν….. Η οπτική μου δεν άλλαξε ούτε όταν κατέβηκα υποψήφια αλλά και ούτε κι όταν εκλέχτηκα και έτσι θέλω να συνεχίσω…..
Μέσα σε όλες τις υποχρεώσεις που με πιέζουν δε θα άντεχα να παίζω και ρόλους!! Είμαι και θα παραμείνω η Κατερίνα που όλοι γνωρίζουν κι άλλωστε είναι ένα στοίχημα που έχω βάλει με τον εαυτό μου! Να παραμείνω η ίδια!

Υπάρχει πλέον ελεύθερος χρόνος;΄Πως τον αξιοποιείτε;

Αχ πονεμένη ερώτηση! Καθόλου ελεύθερος χρόνος. Για μια γυναίκα τα πάντα είναι δύσκολα και μια γυναίκα όλα τα μπορεί. Το βασικό μου άγχος είναι να μη λείπω στην οικογένειά μου αλλά παράλληλα να μπορώ να ανταπεξέλθω στα νέα μου καθήκοντα. Προς το παρόν για μένα η λέξη ελεύθερος χρόνος παραμένει άγνωστη. 

Πάμε να μοιραστείτε μαζί μας ένα 24ωρο 

Νομίζω πως θα πρέπει να μιλάω 24 ώρες για να μπορέσω να απαντήσω αλλά θα το προσπαθήσω! Πρωινό ξύπνημα ετοιμασία και τρέξιμο για το σχολείο. Μετά στο γραφείο μου στη Περιφέρεια, επιστροφή στο σπίτι το μεσημέρι, φαγητό και διάβασμα στα παιδιά!
Πολλές οι απογευματινές δραστηριότητες, ξέρετε καμιά φορά εμείς οι γονείς υπερβάλουμε και είμαι στη φάση που προσπαθώ να το περιορίσω. Ενδιάμεσα τρέχω να μπορέσω να παρευρεθώ σε διάφορες εκδηλώσεις στον χρόνο που απομένει! Χρόνος διασκέδασης περιορισμένος τα Σαββατοκύριακα και αυτά επιστρατεύοντας γιαγιάδες. Το καλοκαίρι χαλαρώνουμε λίγο ,αλλά δυστυχώς περνάει γρηγορά!

Επόμενος στόχος;

Είναι πολύ νωρίς να μιλήσω για επόμενο στόχο. Όπως είπα θέλω να προσαρμοστώ στις νέες συνθήκες και να ανταπεξέλθω όσο καλύτερα μπορώ στα καθήκοντα που μου έχει εμπιστευτεί ο Περιφερειάρχης!

Σας ευχαριστώ θερμά

Σας ευχαριστώ πολύ για τη φιλοξενία.
Κατερίνα Αρλέτου Αντιπεριφερειάρχης
Ορεινών Όγκων! 

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!