Το σενάριο πρόωρων εθνικών εκλογών απέκλεισε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στην πρώτη του συνέντευξη μετά το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha και τον δημοσιογράφο Αντώνη Σρόιτερ, ο πρωθυπουργός ερωτηθείς αν τίθεται ζήτημα πρόωρων εκλογών στη χώρα μας μετά το αποτέλεσμα της ευρωκάλπης της περασμένης Κυριακής σημείωσε πως «δεν θα έχουμε ζήτημα πρόωρων εκλογών, οι εκλογές θα διεξαχθούν το 2027» καθώς όπως τόνισε η κυβέρνηση έχει «ισχυρή πλειοψηφία και ισχυρή εντολή τετραετίας». Ανέφερε δε πως «δεν θα πατήσουμε φρένο, αλλά γκάζι» και προανήγγειλε ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε μεγάλες αλλαγές. «Διαχείριση δεν σημαίνει εθίζουμε τον λαό στα ευχάριστα», είπε και τόνισε: «Δεν πρόκειται να κατέβει ο πήχης των προσδοκιών της κυβέρνησης».

Αναλύοντας τις προτεραιότητες για το επόμενο διάστημα, ο κ. Μητσοτάκης είπε πως σε εθνικό επίπεδο είναι «η αντιμετώπιση της ακρίβειας, το στεγαστικό, ο ΑΣΕΠ, η υγεία, η καθημερινότητα, η αύξηση μισθών, η μείωση της ανεργίας, οι επενδύσεις, η αναθεώρηση της επιδοματικής πολιτικής» και η συνέχιση της μείωσης φόρων.

Παράλληλα ο πρωθυπουργός απαντώντας στα σενάρια περί ανασχηματισμού ανέφερε πως το η συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου που έχει οριστεί για την προσεχή Παρασκευή θα γίνει με τη σημερινή σύνθεσή του, μεταθέτοντας τον όποιο ανασχηματισμό για το επόμενο διάστημα και σε κάθε περίπτωση όχι αυτή την εβδομάδα.

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!