Το ψήφισμα αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό εκ μέρους του Αμπελουργικού Συλλόγου Ζίτσας αναφέρει:

“Τις τελευταίες βδομάδες γινόμαστε καθημερινά μάρτυρες ενός φριχτού εγκλήματος . Το Ισραήλ ,με τη σταθερή στήριξη των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ συνεχίζει για 35η μέρα να αιματοκυλά τον λαό της Λωρίδας της Γάζας.

Από τις 7 Οκτώβρη μέχρι χθες οι νεκροί Παλαιστίνιοι από την ισραηλινή σφαγή στη Γάζα ξεπέρασαν τους 10.500,εκ των οποίων 4.320 είναι παιδιά και 2.820 γυναίκες. Η μαζική συμμετοχή των εργαζομένων και του λαού της Ελλάδας στα συλλαλητήρια ενάντια στον πόλεμο αυτό και η καθημερινή πολύμορφη δράση για Λευτεριά στην Παλαιστίνη έχουν τοποθετήσει τον λαό μας στη σωστή πλευρά της Ιστορίας .

Ο παλαιστινιακός λαός εδώ και δεκαετίες βιώνει μία πραγματική γενοκτονία με εκατόμβες νεκρών , με κατοχή εδαφών , με αποκλεισμούς, φυλακίσεις, βασανισμούς.

Το κράτος του Ισραήλ με τη στήριξη ΗΠΑ ,ΝΑΤΟ, Ε.Ε. παραβιάζοντας ακόμη και αποφάσεις του ΟΗΕ επεκτείνει την κατοχή, κρατάει σε καθεστώς ανοιχτής φυλακής 2 εκατομμύρια παλαιστίνιους στη Γάζα, χτίζει παράνομους εποικισμούς παίρνοντας τη γη, το νερό και άλλους φυσικούς πόρους.
Θύμα αυτής της κατάστασης είναι και ο Λαός του Ισραήλ ,που, όπως έδειξαν και οι πρόσφατες εξελίξεις, βιώνει τις επιπτώσεις αυτής της βάρβαρης πολιτικής, μετρώντας και αυτός τα δικά του θύματα.

Επιβεβαιώνεται ότι ,όσο παραμένει η κατοχή στην Παλαιστίνη ,οι δύο λαοί δεν θα μπορέσουν να ζήσουν ειρηνικά και θα βρίσκονται πάντα με το φόβο μιας νέας κλιμάκωσης των στρατιωτικών συγκρούσεων.

Καταδικάζουμε τη στήριξη της κυβέρνησης και άλλων αστικών κομμάτων στα σχέδια ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – Ισραήλ για την περιοχή ,που εμπλέκουν όλο και πιο βαθιά τη χώρα μας στους επικίνδυνους σχεδιασμούς.

Ο Αμπελουργικός Σύλλογος Ζίτσας θεωρεί ότι ο παλαιστινιακός λαός έχει δικαίωμα να ζει σε πατρίδα ελεύθερη ανεξάρτητη, στα σύνορα του 1967, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ χωρίς κατοχή και για το λόγο αυτό απαιτεί:

Να σταματήσει τώρα η σφαγή στη Γάζα.
Επιστροφή όλων των Παλαιστινίων προσφύγων στις εστίες τους με βάση σχετικές αποφάσεις του ΟΗΕ.
Άμεση απελευθέρωση όλων των Παλαιστινίων και άλλων πολιτικών κρατουμένων που κρατούνται στις ισραηλινές φυλακές.
Να σταματήσει κάθε εμπλοκή της Ελλάδας στη σφαγή του Παλαιστινιακού λαού .
Αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους στη βάση της ομόφωνης απόφασης του Ελληνικού κοινοβουλίου.”

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!