Ψήφισμα του Δικηγορικού Συλλόγου Ιωαννίνων για τη Γάζα – “Αρνούμαστε να σιωπήσουμε”

Ψήφισμα του Δικηγορικού Συλλόγου Ιωαννίνων για τη Γάζα – “Αρνούμαστε να σιωπήσουμε”

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του epirusgate.gr στην Google

Θέση απέναντι στα όσα διαδραματίζονται στη Γάζα έλαβε ο Δικηγορικός Σύλλογος Ιωαννίνων, κατά τη συνεδρίαση του Διοικητικού του Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 30 Μαΐου 2025. Με το ψήφισμα που εγκρίθηκε ομόφωνα, ο Σύλλογος εκφράζει την κάθετη αντίθεσή του στα εγκλήματα πολέμου που –όπως αναφέρεται– συντελούνται από το κράτος του Ισραήλ εις βάρος του παλαιστινιακού λαού.

Στο κείμενο γίνεται λόγος για ένα “σχέδιο γενοκτονίας”, που εκτυλίσσεται από τον Οκτώβριο του 2023 και συνεχίζεται με “πλήρη στρατιωτική επιχείρηση για την εκδίωξη όλων των Παλαιστινίων από τη Λωρίδα της Γάζας”.

Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στις συνθήκες αποκλεισμού και λιμού που έχουν δημιουργηθεί, καθώς –σύμφωνα με τους συντάκτες του ψηφίσματος– η ανθρωπιστική βοήθεια εμποδίζεται, με αποτέλεσμα να απειλούνται άμεσα με θάνατο 14.000 παιδιά, όπως έχουν προειδοποιήσει ο ΟΗΕ και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

“Η σιωπή είναι συνενοχή – Απαιτούμε κατάπαυση πυρός και είσοδο βοήθειας”

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Ιωαννίνων δηλώνει ότι αρνείται να σιωπήσει “δίπλα στις πράξεις των δραστών και τη σιωπή της Πολιτείας”. Με το ψήφισμα ζητεί την άμεση κατάπαυση του πυρός και την ανεμπόδιστη είσοδο ανθρωπιστικής βοήθειας, ενώ εκφράζει αλληλεγγύη στον παλαιστινιακό λαό, στον αγώνα του για πατρίδα, ελευθερία, ειρήνη και δικαιοσύνη.

Παράλληλα, καλεί να τεθεί το ζήτημα προς συζήτηση στην Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, ώστε να υπάρξει κοινή, επίσημη τοποθέτηση του δικηγορικού κόσμου.

Το ψήφισμα υπογράφουν η πρόεδρος του Συλλόγου Χριστίνα Τσέτσου και ο γενικός γραμματέας Χρήστος Αντωνίου. Έχει αποσταλεί για δημοσίευση στον τοπικό Τύπο και αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του Συλλόγου.

Προσθήκη ως προτεινόμενη
πηγή στη Google