Μονοθέσιο μαχητικό αεροσκάφος F-16 Block 52+ κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή της Ψαθούρας στις 13:29 κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής πτήσης, το μεσημέρι της Τετάρτης (20/3).

Ο πιλότος πρόλαβε να χρησιμοποιήσει το σύστημα εκτίναξης, ενώ αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν πως είδαν ένα αλεξίπτωτο κοντά στο σημείο της πτώσης.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πιλότος είναι σώος και επικοινώνησε με το Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολεμικής Αεροπορίας.

Στο σημείο όπου εκπέμπει το σήμα του πιλότου, σπεύδουν ένα πλωτό σκάφος και ένα ελικόπτερο Super Puma από τη Λήμνο, προκειμένου να τον περισυλλέξουν και να τον μεταφέρουν σε στρατιωτικό νοσοκομείο, ώστε να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Το αεροσκάφος είχε απογειωθεί από την 337 μοίρα της 110 πτέρυγας μάχης, στη Λάρισα. Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες κατέπεσε το F-16 παραμένουν αδιευκρίνιστες, μέχρι στιγμής.

Η ανακοίνωση από το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας

Την Τετάρτη 20 Μαρτίου 2024 και ώρα 13:29 μονοθέσιο αεροσκάφος F-16 Block 52+ της 337 Μοίρας, της 110 Πτέρυγας Μάχης (ΠΜ) που εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση, κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή Ψαθούρας.

Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση έρευνας – διάσωσης για τον χειριστή. Στην περιοχή σπεύδει 1 ελικόπτερο Super Puma από την 130 Σμηναρχία Μάχης, 1 ελικόπτερο S-70 του Πολεμικού Ναυτικού, 1 CL-415 από την 113ΠΜ και κατευθύνεται στην περιοχή η Φρεγάτα «Αιγαίο», ενώ είναι σε μεγίστη ετοιμότητα 1 C-130.

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!