Την τακτική που θα ακολουθήσει ο ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία το επόμενο διάστημα σκιαγράφησαν τα στελέχη του Ρένα Δούρου και Νίκος Παππάς τα οποία χθες συμμετείχαν σε πολιτική συγκέντρωση στην Πρέβεζα. Τόσο η τομεάρχης Κλιματικής Αλλαγής όσο ο τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών Βουλευτής Β3 Νότιου Τομέα Αττικής του ΣΥΡΙΖΑ με αιχμή του “δόρατος” την πανδημία και τις πρόσφατες πυρκαγιές, άσκησαν σκληρή κριτική στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και συνολικά στην κυβέρνηση της Ν.Δ.Αρχικά, πλαισιωμένοι από τα μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Πρέβεζας Βησσαρίων Μίχα και Δημήτρη Κωνή παραχώρησαν συνέντευξη τύπου στο Εργατικό Κέντρο.Τόσο ο κ. Παππάς όσο και η κ. Δούρου αναφέρθηκαν στις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις, την πανδημία, τις επιπτώσεις στην οικονομία και κοινωνία και την πρόταση του ΣΥΡIΖΑ-ΠΣ για προοδευτική διέξοδο. Σημείωσαν μεταξύ άλλων ότι πρέπει να αποσυρθεί ο αντιπεριβαλλοντικός νόμος του κ. Χατζηδάκη, που πέρασε πέρυσι μέσα στο καλοκαίρι, παρά τις σφοδρές αντιδράσεις και θύμισαν ότι “επί ΣΥΡΙΖΑ το 2018-2019, με υφυπουργό Εργασίας, τον βουλευτή Πρέβεζας Κώστα Μπάρκα λειτούργησε ένα πρόγραμμα δασοπροστασίας με 5.000 εργαζόμενους, αλλά αυτό καταργήθηκε από τη ΝΔ.”
Για το θέμα της πανδημίας υποστήριξαν ότι “η αντιπολίτευση συνολικά διατήρησε μία πολύ υπεύθυνη στάση” ωστόσο, άσκησαν κριτική στον πρωθυπουργό για τον “διχαστικό” του λόγο καθώς, όπως είπαν επιτίθεται διαρκώς σε συγκεκριμένες κατηγορίες πολιτών, δεν ενισχύει το ΕΣΥ, αλλά μονάχα δείχνει το δάχτυλο στους πολίτες. Όσον αφορά τις οδικές συνδέσεις ο τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών κ. Παππάς σημείωσε μεταξύ άλλων ότι η ολοκλήρωση της Ιόνιας Οδού επί ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία πρέπει να συνοδευτεί από την ολοκλήρωση, αρχικά, της μελέτης και στη συνέχεια της κατασκευής της κάθετης οδού σύνδεσης της Πρέβεζας με την Ιόνια.Δυστυχώς, η διετής ανεπάρκεια της ΝΔ έχει παγώσει το έργο, όπως έχει παγώσει τον ΒΟΑΚ, την Πατρών-Πύργου, το μετρό Θεσσαλονίκης, κ.ά.
Αμέσως μετά η αντιπροσωπεία αποτελούμενη την κ. Δούρου τον κ.Παππά τον βουλευτή Πρέβεζας Κώστα Μπάρκα, το συντονιστή Νομαρχιακής Βησσαρίων Μίχα και τους δημοτικούς συμβούλους της παράταξης “Στροφή στο μέλλον” επισκέφθηκε το Δήμαρχο Νίκο Γεωργάκο με τον οποίο και συζήτησε θέματα που αφορούν την περιοχή. Ο Δήμαρχος Πρέβεζας αναφέρθηκε στο αναπτυξιακό και τουριστικό ενδιαφέρον που παρουσιάζει η Πρέβεζα καθώς και σημαντικά ζητήματα υποδομών του Δήμου.
Το βράδυ πραγματοποιήθηκε ανοιχτή πολιτική συγκέντρωση στην πλατεία Δικαστηρίων με κύριους ομιλητές τη Ρένα Δούρου και το Νικο Παππά και παρόντα στελέχη και φίλους του ΣΥΡΙΖΑ από όλη την Ήπειρο.Ο συντονιστής Πρέβεζας του ΣΥΡΙΖΑ Βησσαρίων Μίχας άσκησε σκληρή κριτική στην κυβέρνηση για την κινήσεις της καθόλη τη διάρκεια της πανδημίας υπογραμμίζοντας ότι αντί να υπάρξει σχεδιασμός για πειθώ του κόσμου , επελέγη διχαστική και αυταρχική διαχείριση της κρίσης με αποτέλεσμα να μην υπάρχει η επιθυμητή ανταπόκριση στο πρόγραμμα των εμβολιασμών.
Ιδιαίτερα καυστική στην τοποθέτησή της ήταν και η Ρένα Δούρου μιλώντας και η ίδια για αυταρχισμό, απειλές και περιορισμούς που τελικά έφεραν το αντίθετο αποτέλεσμα στο στοίχημα του εμβολιασμού.Η κ.Δούρου στάθηκε και στο θέμα της διαχείρισης των πυρκαγιών κάνοντας λόγο για πλήρη αποτυχία στην αντιμετώπισή τους κατηγορώντας τη Ν.Δ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη για καταστροφική πολιτική στο θέμα της προστασίας του περιβάλλοντος.Στο ίδιο πλαίσιο κινήθηκε και ο κ.Παππάς ο οποίος αναφέρθηκε επίσης σε μέτρα που ψηφίστηκαν από την κυβέρνηση κατά την διάρκεια της πανδημίας, αφήνοντας αιχμές και για “συμφωνίες” που έγιναν αποφέροντας μεγάλα κέρδη σε επιχειρήσεις φιλικά προσκείμενες προς αυτή.Ο βουλευτής Πρέβεζας Κώστας Μπάρκας στην τοποθέτησή του άσκησε επίσης δριμεία κριτική στην κυβέρνηση, ενώ ανέφερε ότι το επόμενο διάστημα στις 3 πρωτεύουσες των Δήμων του Νομού έχουν προγραμματιστεί ανοιχτές εκδηλώσεις προκειμένου να γίνει απολογισμός δράσεων και καθορισμός των όρων “επανεκκίνησης” του ΣΥΡΙΖΑ.
Τέλος τόσο ο κ.Μπάρκας όσο και ο κ.Μίχας αφιέρωσαν την βραδιά στον αείμνηστο Δημήτρη Παπαδήμο (συντονιστή του ΣΥΡΙΖΑ στην Πρέβεζα) αναφέροντας ότι θα πραγματοποιηθεί πολιτικό μνημόσυνο στη μνήμη του.

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!