«Ο Κυρ. Μητσοτάκης, για ακόμα μια φορά, εμφανίστηκε στη Βουλή με μια υπέρμετρη αλαζονεία και αμετροέπεια», υπογράμμισε η Ράνια Σβίγκου σε συνέντευξή της στο ρ/σ ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ 105,5. Υπογράμμισε ότι ο πρωθυπουργός «όχι μόνο δεν απάντησε στα μείζονα ερωτήματα που του τέθηκαν από τα υπόλοιπα κόμματα, ούτε στις καταγγελίες του κ. Ράμμου για τους εκβιασμούς του από κυβερνητικά στελέχη και αξιωματούχους, πράγμα πρωτοφανές για ευρωπαϊκή χώρα», αλλά και έφτασε στο σημείο «να κάνει υποδείξεις στους αντιπάλους πολιτικούς αρχηγούς σχετικά με το τι πρέπει να λένε και τι όχι».

Αναφερόμενη στα χθεσινά επεισόδια, με τον ξυλοδαρμό ενός διαδηλωτή και την ανενόχλητη δράση φασιστών, η γραμματέας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ χαρακτήρισε «προκλητική» τη στάση της Αστυνομίας, τονίζοντας ότι «δεν υπάρχουν δικαιολογίες, ούτε μπορεί να υπάρξει κουκούλωμα». Όπως είπε, «είναι δεδομένο ότι υπάρχουν ευθύνες» κι ότι «τόσο η ηγεσία της Αστυνομίας, όσο και το ίδιο το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη οφείλουν να απαντήσουν και να μην ακολουθήσουν την πεπατημένη, δηλαδή προσχηματικές έρευνες και ΕΔΕ που τελικά καταλήγουν στο αρχείο».

Σχετικά με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο που επιβαρύνει χιλιάδες ελεύθερους επαγγελματίες, η Ράνια Σβίγκου σημείωσε ότι «ο Κυρ. Μητσοτάκης ακολούθησε προεκλογικά μια πολιτική εξαπάτησης της μεσαίας τάξης και των ελεύθερων επαγγελματιών, μιλούσε για κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος, για δήθεν φοροεπιδρομή εφόσον ο ΣΥΡΙΖΑ γινόταν κυβέρνηση, και τώρα φέρνει ένα νομοσχέδιο το οποίο προβλέπει ελάχιστο φόρο κοντά στα 1.500 ευρώ για όλους». Στη συνέχεια, επανέλαβε τη δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ, για «αφορολόγητο στους ελεύθερους επαγγελματίες με εισόδημα έως 10.000 ευρώ», τονίζοντας ότι «αυτό είναι μια κοινωνική αναγκαιότητα».

Σε ερώτηση για τις εσωκομματικές εξελίξεις, η Ράνια Σβίγκου ανέφερε ότι «ο ίδιος ο Στέφανος Κασσελάκης στην ομιλία του στην Κοινοβουλευτική μας Ομάδα έκανε μια προτροπή να χαμηλώσουν οι τόνοι, απευθυνόμενος σε όλο το κόμμα» και προσέθεσε: «Η σκέψη μας και η δράση μας πρέπει να είναι προσανατολισμένη προς την κοινωνία, με ένα συγκροτημένο σχέδιο δράσεων το οποίο θα δημιουργήσει ρήγματα στην πολιτική της Ν.Δ.». Όπως είπε χαρακτηριστικά, «καταλαβαίνουμε όλοι ότι τα τηλεοπτικά παράθυρα δεν είναι ο κατάλληλος χώρος για εσωκομματική συζήτηση, ότι οι διαφωνίες θα πρέπει να επιλύονται στα όργανα, κι ότι εκεί θα πρέπει να επιδιώκονται συνθέσεις με σεβασμό στη διαφορετική άποψη, αλλά και στην αρχή της πλειοψηφίας».

Καταλήγοντας, υπογράμμισε: «Θα πρέπει να πορευτούμε με συλλογική συζήτηση, δημοκρατικές διαδικασίες στα όργανα, αλλά και εξωστρέφεια. Γιατί ο κόσμος μας έχει δώσει τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης και την εντολή να αγωνιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις μέσα και έξω από τη Βουλή για τα συμφέροντα της μεγάλης πλειοψηφίας των πολιτών».

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!