Νέα εκρηκτικής αύξηση εμφάνισε ο πληθωρισμός στην ευρωζώνη, βάσει των προκαταρκτικών στοιχείων τα οποία δημοσιοποίησε η Eurostat, καθώς έφθασε στο4,9% τον Νοέμβριο δηλαδή στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 25 ετών. Τον προηγούμενο μήνα είχε φθάσει στο 4,1%, ενώ η νέα άνοδος οφείλεται στο συνεχώς αυξανόμενο ενεργειακό κόστος, με τις αντίστοιχες τιμές να έχουν ενισχυθεί κατά 27% σε ετήσια βάση.

Παράλληλα η Eurostat εκτίμησε ότι ο πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Νοέμβριο θα φθάσει στο 4,3% σε ετήσια βάση, ενώ τα επίσημα στοιχεία για τη χώρα μας θα ανακοινωθούν από την ΕΛΣΤΑΤ στις 10 Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της ευρωπαϊκής στατιστικής υπηρεσίας η μεγαλύτερη άνοδος με τον πληθωρισμό να φθάνει στο 9,5% εκτιμάται ότι θα σημειωθεί στη Λιθουανία, ενώ η μικρότερη με τον δείκτη να διαμορφώνεται στο 2,3% στη Μάλτα. Εκρηκτική αναμένεται ότι θα είναι η πορεία για τον γερμανικό πληθωρισμό που εκτιμάται ότι θα φθάσει στο 6%, ενώ σε Γαλλία, Ισπανία και Ιταλία προβλέπεται να αγγίξει το 3,4%, 5,6% και 4% αντίστοιχα.

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!