Στην πλήρη κατάληψη της Μαριούπολης προχώρησαν οι ρωσικές δυνάμεις, όπως ανακοίνωσε το πρωί της Μεγάλης Πέμπτης το Υπουργείο Άμυνας της χώρας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, την οποία μετέδωσε το πρακτορείο Reuters: «Η Ρωσία κατέλαβε την Μαριούπολη. Η κατάσταση είναι ήρεμη και σχεδιάζεται η επιστροφή των πολιτών».

Ο Ρώσος Υπουργός Άμυνας, Σεργκέι Σοϊγκού, τόνισε νωρίτερα πως η Μαριούπολη εκκενώθηκε από 142.00 αμάχους. Παράλληλα, υποστήριξε πως 1.478 Ουκρανοί στρατιώτες παραδόθηκαν ενώ ακόμη 2.000 έχουν παραμείνει στη χαλυβουργία του Azovstal, η οποία είναι περικυκλωμένη.
Σύμφωνα με το Reuters ο Βλαντιμίρ Πούτιν έχει ήδη αποστείλει τα συγχαρητήριά του στον Σοϊγκού για την επιτυχημένη επιχείρηση, υπογραμμίζοντας παράλληλα πως δεν υπάρχει κανένας λόγος βομβαρδισμού του Azovstal, ωστόσο θα πρέπει να παραμείνει περικυκλωμένο ώστε να μην μπορεί να περάσει ούτε… μύγα!
Ο Βλαντιμίρ Πούτιν εγγυήθηκε πως οι ζωές όσων βρίσκονται στο Azovstal θα χαριστούν αν παραδοθούν. Να σημειωθεί πως οι Ουκρανικές δυνάμεις έχουν απορρίψει κάθε τέτοιο ενδεχόμενο, παραμένοντας ταμπουρωμένες στις εγκαταστάσεις του Azovstal.

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!