«Η γνώση είναι δικαίωμα το οποίο οφείλει να εξασφαλίζεται για όλους και όλες νέους και νέες, με την πρόσβαση στην παιδεία χωρίς διακρίσεις. Για το λόγο αυτό η πολιτεία υποχρεούται να ενισχύει και στηρίζει το δημόσιο σχολείο, δημιουργώντας παρακαταθήκη προόδου και προκοπής για την ελληνική κοινωνία», ανέφερε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Σωκράτης Φάμελλος μαζί με τις ευχές του για μια «ελπιδοφόρα, καλή και παραγωγική σχολική χρονιά» σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς, συμμετέχοντας στον Αγιασμό του 3ου Γυμνασίου Θέρμης.

Είπε απευθυνόμενους στους μαθητές ότι η γνώση που πρέπει να διεκδικούν είναι από τα μεγαλύτερα εφόδια στη ζωή τους για τη ζωή τους και την προκοπή του τόπου, για την ελευθερία των επιλογών τους «που είναι και η βάση της δημοκρατίας της πολιτείας μας». Επισήμανε ότι είναι υποχρέωση της πολιτείας να κάνει τα πάντα για απρόσκοπτη πρόσβαση στη γνώση, σχολιάζοντας ότι «δυστυχώς δεν εξασφαλίζονται όλα αυτά σήμερα». Τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ «υποστηρίζει τη βελτίωση όλων των συνθηκών δημόσιας εκπαίδευσης, τη πρόσβαση όλων των παιδειών στη δημόσια παιδεία και την ενίσχυση των δημοσίων σχολείων ώστε να έχουμε καλύτερα, μεγαλύτερα και δυνατότερα σχολεία». Ανέφερε ότι «τα σχολεία και φέτος ξεκινούν με ελλείψεις σε εκπαιδευτικούς αλλά και κτιριακές υποδομές, αίθουσες και σχολικά κτίρια», σχολιάζοντας ότι «κάποιοι στη χώρα μας πιστεύουν στην ιδιωτική εκπαίδευση…».

Επεσήμανε ότι οι μαθητές στη Θεσσαλία δεν μπορούν να χαρούν τη σημερινή ημέρα, «γιατί έχουν πλημμυρισμένα σπίτια και είναι σε απόγνωση». «Μπορούμε λοιπόν να τους υποσχεθούμε κάτι. Πως η γνώση από τα σχολεία, θα γίνει γνώση στη κοινωνία για να προλαμβάνουμε πυρκαγιές, πλημμύρες, φυσικές καταστροφές και να έχουμε τη γνώση ως βάση της ασφάλειας της κοινωνίας μας», είπε.

Ο κ. Φάμελλος έκανε ιδιαίτερη μνεία και «για το απαράδεκτο και απρόβλεπτο πρόβλημα που δημιούργησε η απόφαση του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών για τα λεωφορεία, κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή. Μία επιλογή που οδήγησε στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας σε αναστολή των μετακινήσεων των μαθητών στα σχολεία τους με τουριστικά λεωφορεία».

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!