Αναφορά για την υπόθεση των παρακολουθήσεων έκανε ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, κατά την ομιλία του στα εγκαίνια του ιδρύματός του, ζητώντας από την κυβέρνηση να δοθούν ξεκάθαρες και σαφείς απαντήσεις. Σημείωσε δε πως «δεν πρέπει να δίνουμε την εντύπωση πως το απόρρητο είναι μια βολική δικαιολογία».

Χαρακτηριστικά, ο κ. Σαμαράς, τόνισε: «Η πολιτική ζωή του τόπου δοκιμάζεται για πολύ καιρό από τις νόμιμες και παράνομες υποκλοπές. Δεν θέλω να πιστέψω ότι η κυβέρνηση υπέκλεπτε τηλεφωνικές συνομιλίες. Θα ήταν αδιανόητο. Αν ίσχυαν όλα αυτά θα επρόκειτο αναμφίβολα για αντιδημοκρατική εκτροπή. Και γι αυτό πρέπει να δοθούν ξεκάθαρες και πλήρης απαντήσεις χωρίς δεύτερη σκέψη. Χωρίς να δίνουμε την εντύπωση πως το απόρρητο είναι μια βολική δικαιολογία. (…) Αυτά τα φαινόμενα η παράταξή μας δεν μπορεί να τα ανεχθεί».

«Δεν δέχτηκα να παραδώσω τη περιουσία της χώρας, άλλοι το δέχτηκαν»
Υπό το βλέμμα της «όλης» ΝΔ ο Αντώνης Σαμαράς προχώρησε σε μια εφ όλης της ύλης πολιτική ομιλία. Κατέκρινε την Ευρώπη, μίλησε για την «χώρα πειρατή, την Τουρκία», αναφέρθηκε στην παράτυπη μετανάστευση και εξαπέλυσε τα πυρά του προς τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Δεν θα ξεχάσω ποτέ όταν η τρόικα μας ζήτησε να τα παραδώσουμε όλα σε ένα υπερταμείο, όλη την περιουσία της χώρας. Δεν υποχωρήσαμε τότε, δεν το δέχτηκα, όμως δυστυχώς κάποιοι άλλοι αργότερα», τόνισε χαρακτηριστικά.

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!