Σχέδιο διάλυσης της δημόσιας υγείας και του ΕΣΥ και προσπάθεια για την πλήρη εμπορευματοποίηση του κοινωνικού αγαθού της Υγείας, βλέπει η Νέα Αριστερά Ιωαννίνων, σε ανακοίνωσή της αναφορικά με την επίσκεψη του Υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη στα Γιάννενα, την Τετάρτη.

Το αποτέλεσμα της επίσκεψης σύμφωνα με την ανακοίνωση, “δεν αφήνει καμιά απολύτως αμφιβολία ότι είναι αποφασισμένος να διαλύσει κάθε έννοια Δημόσιου Συστήματος Υγείας”.

Η ανακοίνωση της Νέας Αριστεράς Ιωαννίνων αναφέρει αναλυτικά: “Δεν είναι προσωπική επιλογή, είναι η πολιτική της ΝΔ και του κ. Μητσοτάκη, που με απαράμιλλο ζήλο και ταχύτητα εφαρμόζει ο κ. Γεωργιάδης. Δεν ενοχλεί την νεοφιλελεύθερη ΝΔ που η χώρα μας είναι τελευταία στις Δημόσιες δαπάνες για την υγεία, δεν τους ενοχλεί που οι πολίτες, η κοινωνική πλειοψηφία θα βάζει όλο και πιο βαθειά το χέρι στη τσέπη, για να βρει περίθαλψη, ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΠΙΔΙΩΚΟΥΝ.

Αυτός είναι ο λόγος που ψηφίσαν τα απογευματινά χειρουργεία με αμοιβή. Αυτός είναι ο λόγος που ψηφίσαν να μπορούν οι ιδιώτες γιατροί να δουλεύουν και στα Δημόσια Νοσοκομεία.

Γυρνάμε στην προ του ΕΣΥ περίοδο, πάνω από 40 χρόνια πίσω.

Την ίδια στιγμή που υπάρχει η δυνατότητα για ισχυρό Δημόσιο Σύστημα Υγείας, για μόνιμες και μαζικές προσλήψεις στο ΕΣΥ, για δωρεάν παροχή υπηρεσιών Υγείας στην κοινωνία.

Η κυνικότητα του κ. Γεωργιάδη περίσσεψε στον τρόπο που μίλησε για τους συμβασιούχους εργαζόμενους -που έδωσαν την ψυχή τους την περίοδο της πανδημίας, μαζί με όλους τους άλλους υγειονομικούς-, για τους οποίους είπε ότι υπάρχουν άφθονες δουλειές στον τουρισμό και στην εστίαση, όταν λήξει η σύμβασή τους.

Ο κ. Γεωργιάδης και η ΝΔ είναι η χαρά των εργολάβων και των ιδιωτικών συμφερόντων στην υγεία, είναι οι πολέμιοι του ΕΣΥ και των δημόσιων αγαθών. ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ”.

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!