Συνεδρίασε η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων και προγραμμάτισε το σχέδιο δράσης – οργάνωσης της πάλης των συνδικάτων όπως και την κλιμάκωση της πάλης με κήρυξη Πανεργατικής Απεργίας στις 28 του Φλεβάρη.

28 Φλεβάρη, ένα χρόνο απ το έγκλημα στα Τέμπη, Απεργούμε! Συντονίζουμε τη δράση μας με τα Εργατικά Κέντρα – Ομοσπονδίες – Συνδικάτα σε όλη τη χώρα.  Το σύνθημα που με εκκωφαντικό τρόπο συγκλόνισε όλη τη χώρα, «Ή ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ Ή ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ» μπαίνει καθημερινά στην προμετωπίδα της πάλης μας!

Απέναντι στην ακρίβεια που συνθλίβει το λαϊκό εισόδημα προτάσσουμε τις διεκδικήσεις μας για:

Ø   Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς. Κατάργηση των αντεργατικών νόμων και επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων στα συνδικάτα.

Ø    Αύξηση του κατώτερου μισθού στα 900€. Ρήτρα αναπροσαρμογής των μισθών με βάση τον πληθωρισμό.

Ø   Καθολική επαναφορά των τριετιών, ενσωματώνοντας την περίοδο 2012 – 2023.

Ø   Επαναφορά της αρχής της ευνοϊκότερης σύμβασης.

Ø   Επίδομα ανεργίας στο 80% του κατώτερου μισθού για όλους τους ανέργους.

Ø   Σταθερή δουλειά με δικαιώματα, 7ωρο – 5νθήμερο – 35ωρο. Καμία ανοχή στα ωράρια εξόντωσης των εργαζομένων, στις ελαστικές μορφές απασχόλησης και στις απλήρωτες υπερωρίες.

Για την οργάνωση της απεργίας καλούμε όλα τα σωματεία να οργανώσουν άμεσα τις συνεδριάσεις των Διοικητικών Συμβουλίων και των Γενικών τους Συνελεύσεων όπως και την μαζική συμμετοχή  στην ετήσια τακτική συνέλευση των αντιπροσώπων του Εργατικού Κέντρου την ΚΥΡΙΑΚΗ 11 ΦΛΕΒΑΡΗ

Εργάτη κάνε υπόθεση δική σου τη γνώση και τη μόρφωση που θα χει το παιδί σου! Συνεχίζουμε μαχητικά στο πλάι των Φοιτητικών Συλλόγων και των μαθητών της πόλης μας να παλεύουμε ενάντια στην ίδρυση Ιδιωτικών Πανεπιστήμιών και την παραπέρα ένταση των φραγμών στην μόρφωση των παιδιών του λαού!

Απέναντι στην κλιμάκωση και διεύρυνση του ιμπεριαλιστικού πολέμου που συνεχίζεται με την αυξανόμενη εμπλοκή της χώρας μας, με τη συμμετοχή στρατιωτικών – ναυτικών δυνάμεων στην Ερυθρά θάλασσα. Απέναντι στη γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού, που συνεχίζεται από το κράτος δολοφόνο του Ισραήλ με ορατό τον κίνδυνο γενικευμένης σύγκρουσης σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή. Το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων παίρνει την μεγάλη πρωτοβουλία της οργάνωσης ΑΓΩΝΑ ΔΡΟΜΟΥ- ΑΓΩΝΑ ΖΩΗΣ – ΤΡΕΧΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ στις 25 ΦΛΕΒΑΡΗ

6 ΜΑΡΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΞΩΣΕΙΣ!

ΤΕΤΑΡΤΗ 7 ΦΛΕΒΑΡΗ(3μμ-8μμ στο Εργατικό Κέντρο) ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ  

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!