Στο “σκαμνί” θα καθίσει ο Περιφερειάρχης Ηπείρου αλλά και ο ανάδοχος του έργου που οδήγησε στο στέρεμα του Λούρου, το Νοέμβριο του 2022.
Η υπόθεση που είχε προκαλέσει μεγάλο θόρυβο και έντονη πολιτική αντιπαράθεση στην Ήπειρο, μετά και τα καταδικαστικά πορίσματα κατά της Περιφέρειας Ηπείρου από ΟΦΥΠΕΚΑ και Επιθεωρητές Περιβάλλοντος, οδηγείται στο ακροατήριο.
Οι μηνυτήριες αναφορές που είχαν καταθέσει κατά της Περιφέρειας οι “Ορίζοντες Ηπείρου” και συγκεκριμένα ο ιδρυτής της παράταξης και πρώην επικεφαλής της Σπύρος Ριζόπουλος καθώς και ο Δήμος Δωδώνης, έχουν συσχετιστεί και έχει προσδιοριστεί δικάσιμος για τις 11/11/2025.
Παραπέμπεται όπως αναφέρθηκε ήδη ο Περιφερειάρχης Αλ. Καχριμάνης και ο ανάδοχος του έργου που εκτελέστηκε χωρίς αδειοδότηση προκαλώντας ζημιά στο περιβάλλον, σύμφωνα με Επιθεωρητές Περιβάλλοντος και ΟΦΥΠΕΚΑ, οδηγώντας μάλιστα και στο πρόστιμο των 180.000 ευρώ σε βάρος της Περιφέρειας.
Για να υποστηρίξει πως δεν χρειαζόταν μελέτη για το έργο, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου, θυμίζουμε, είχε επικαλεστεί έγγραφο του Τμήματος Υδροοικονομίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου Δυτικής Μακεδονίας.
