Σε κλίμα ενότητας και αισιοδοξίας τελέστηκε η ορκωμοσία του νέου δημάρχου Βορείων Τζουμέρκων Νικόλαου Βαΐτση, των νεοεκλεγέντων δημοτικών συμβούλων και των προέδρων και μελών των τοπικών συμβουλίων, στην έδρα του Δήμου, στα Πράμαντα.

Στη ορκωμοσία χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Άρτης κ.κ. Καλλίνικος και έδωσαν το παρών ο αντιπεριφερειάρχης Ηλίας Γκαρτζονίκας, ο απερχόμενος δήμαρχος Βορείων Τζουμέρκων Γιάννης Σεντελές, ο δήμαρχος Θέρμου Αιτωλοακαρνανίας Σπύρος Κωνσταντάρας και πλήθος δημοτών, που γέμισε ασφυκτικά το συνεδριακό κέντρο του Δήμου.


«Δώσαμε σήμερα όρκο τιμής και ευθύνης απέναντι στον κάθε έναν δημότη του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων, είτε έχει επιλέξει να ζει σε αυτόν τον τόπο, είτε ζει μακριά, αλλά θέλει να διατηρήσει άρρηκτους δεσμούς. Δώσαμε όρκο πως θα εργαστούμε σκληρά, έντιμα, με διαφάνεια και μεθοδικά για τον Δήμο Βορείων Τζουμέρκων, που όλοι θέλουμε και ονειρευόμαστε. Για να αποτελέσει ο Δήμος μας πρότυπο ορεινού αυτοδιοικητικού οργανισμού και ταυτόχρονα έναν τόπο βιώσιμο και αναπτυσσόμενο, που θα μπορεί να βλέπει το μέλλον με αισιοδοξία και εξωστρέφεια. Για να το καταφέρουμε θα πρέπει να εργαστούμε υπεύθυνα και συλλογικά μέσα σε ένα κλίμα παραγωγικό, ένα κλίμα ευρύτερων συγκλίσεων και συναινέσεων», τόνισε στην αρχή της ομιλίας του ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Νίκος Βαΐτσης, χαρακτηρίζοντας τον όρκο ένα «συμβόλαιο τιμής», που τόσο ό ίδιος όσο και όλοι εκλεγέντες οφείλουν να τηρούν καθημερινά.


Ο κ. Βαΐτσης δεν μπήκε στη διαδικασία προγραμματικών δηλώσεων, αρκούμενος να τονίσει ότι η δημοτική αρχή θα είναι παρούσα «και για τα μικρά και για τα μεγάλα, για όλους μαζί και για τον καθέναν ξεχωριστά», ενώ διαβεβαίωσε ότι η πόρτα του θα είναι ανοιχτή για όλους, καλώντας και όλους όσοι αναλάβουν θέσεις ευθύνης να είναι στο πλευρό των κατοίκων και των επαγγελματιών.
Σε αυτό το σημείο διαβεβαίωσε τους προέδρους των μικρών κοινοτήτων ότι όλα τα χωριά θα πάρουν αυτά που τους πρέπει, με τη φωνή του να σπάει από συγκίνηση και τα μάτια του να βουρκώνουν, όταν αναφέρθηκε στην πρόσφατα εκλιπούσα μητέρα του, που καταγόταν από τους Κήπους Ζαγορίου και του μετέδωσε την αγάπη της για τα μικρά χωριά.

Δεσμεύσεις έναντι του προκατόχου του και του Μητροπολίτη Άρτας
Απευθυνόμενος προς τον Γιάννη Σεντελέ, τον οποίο χαρακτήρισε αυτοδιοικητικό του πατέρα, τον διαβεβαίωσε πως θα προσπαθήσει να κάνει πραγματικότητα όλα όσα οραματίστηκε για τον τόπο, και του ζήτησε να είναι δίπλα του.
Μια δέσμευση ανέλαβε και απέναντι στον Μητροπολίτη Άρτης, λέγοντάς του ότι εκτός από τη στήριξη «στο πανάγαθο έργο προς όφελος των πιστών», θα κάνει και ό,τι περνά από το χέρι του για να προχωρήσουν έργα συντήρησης και αναστήλωσης των μοναδικών θρησκευτικών μνημείων της περιοχής.
Αυτό, άλλωστε, του είχε ζητήσει και ο Μητροπολίτης Καλλίνικος νωρίτερα, ευχόμενος επιτυχία στα καθήκοντα, που αναλαμβάνει. «Ενωμένη η τοπική αυτοδιοίκηση μαζί με την Εκκλησία μπορούν να δώσουν παρά πολύ καλά δείγματα γραφής για την ανάπτυξη ενός τόπου. Διότι, σκοπός της Εκκλησίας δεν είναι διατήρηση της στάχτης, αλλά η μεταφορά της φλόγας και όλα αυτά τα οποία εμείς σήμερα έχουμε παραλάβει και τα θεωρούμε ως μνημεία και αξιοθέατα, για να καλέσουμε ανθρώπους να έρθουν να τους τα δείξουμε, είναι αυτά τα οποία η φλόγα της καρδιάς κάποιων ανθρώπων, που πίστευαν στον Χριστό, δημιούργησαν και εξακολουθούν μέχρι σήμερα να δημιουργούν. Γι’ αυτό, λοιπόν, και με πολλή εμπιστοσύνη, λόγω του ότι σας γνωρίζουμε πολύ καλά, ξέρουμε ότι ο Θεός θα σας βοηθήσει να μπορέσετε να συνεχίσετε όλα αυτά τα οποία παραλαμβάνετε, και να δει ημέρες δόξης αυτός ο τόπος, ο οποίος ούτως ή άλλως είναι καύχημα για την περιοχή», ανέφερε μεταξύ άλλων, αναφωνώντας στη συνέχεια «Άξιος».

Ευχές και συγχαρητήρια
Εγκάρδιες ευχές στον διάδοχό του από 1η Ιανουαρίου «να έχει μεγάλη επιτυχία στο δύσκολο μεν, αλλά πολύ ελκυστικό και πολύ ενδιαφέρον έργο που θα έχει μπροστά του αυτός και οι συνεργάτες του για τα επόμενα πέντε χρόνια», εξέφρασε ο απερχόμενος δήμαρχος Γιάννης Σεντελές «Φίλε Νίκο, η αυτοδιοικητική σου εμπειρία είναι οπωσδήποτε ένα πολύ σημαντικό εφόδιο για σένα. Η αγάπη σου για τον τόπο στον οποίο μεγάλωσες, στον οποίο ζεις εσύ και η οικογένειά σου, το πάθος σου για την αυτοδιοίκηση είναι στοιχεία, τα οποία θα προστεθούν σε αυτή την εμπειρία. Οι εξαιρετικοί συνεργάτες του, τόσο τα νεοεκλεγέντα μέλη του δημοτικού συμβουλίου, αλλά και οι υπόλοιποι, όσο και οι υπηρεσίες του Δήμου που τις γνωρίζεις πάρα πολύ καλά, επίσης θα σε βοηθήσουν. Είμαι βέβαιος για τα σχέδιά σας. Εύχομαι να πραγματοποιηθούν και στο τέλος αυτής της πενταετίας όλοι να δούμε θαυμαστά πράγματα να έχουν γίνει», τόνισε, ενώ απευθυνόμενος προς τους νεοεκλεγέντες τους προέτρεψε να χαρούν και να τιμήσουν το αξίωμά τους με τη συμμετοχή τους. «Όχι κενές θέσεις στα έδρανα», σημείωσε, καλώντας και τους πολίτες να είναι δίπλα στους δημοτικούς άρχοντες καλοπροαίρετα.
«Είμαστε σίγουροι δήμαρχε ότι έχετε σχέδια γι’ αυτόν τον τόπο και θα συνεργαστούμε για να τα υλοποιήσετε», τόνισε από την πλευρά του ο αντιπεριφερειάρχης Ηπείρου Ηλίας Γκαρτζονίκας, προσθέτοντας ότι «αυτός ο δύσκολος, αλλά πανέμορφος τόπος γέννησε πολύ δυνατούς ανθρώπους, που ό,τι έβαλαν στο μυαλό τους, το κατάφεραν.
Κάθε επιτυχία στο έργο της νέας δημοτικής αρχής ευχήθηκαν μέσω επιστολών ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων Κωνσταντίνος Τασούλας και ο βουλευτής Ιωαννίνων του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Γιάννης Τσίμαρης.

Η αντιπολίτευση
Τη διαβεβαίωση ότι θα ασκήσει τα καθήκοντά του στην αντιπολίτευση με εποικοδομητικό πνεύμα, παρείχε ο επικεφαλής της παράταξης «Ανοιχτοί Ορίζοντες» Λάμπρος Τραγουδάρας, χαρακτηρίζοντας άξιο δήμαρχο τον Νίκο Βαΐτση. «Θα κάνουμε μια τίμια και σωστή αντιπολίτευση, Όπου χρειάζεται, θα είμαστε συνεργάτες, και όπου απαιτείται, θα είμαστε απέναντι», σημείωσε.
Συγχαρητήρια σε όλους όσοι εξελέγησαν, έδωσε ο επικεφαλής της παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση Βορείων Τζουμέρκων» Λεωνίδας Λεοντάρης, ο οποίος έδωσε πολιτικό όρκο και δεσμεύτηκε ότι θα δώσει αγώνες σε όλα τα επίπεδα, κάτι που είναι ζητούμενο, καθώς, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, «βρισκόμαστε σε ένα σταυροδρόμι, που θα έχει δυσκολίες».

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!