Η τουριστική ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής των Ιωαννίνων συζητήθηκε διεξοδικά κατά τη συνάντηση που πραγματοποίησαν ο αντιδήμαρχος Τουρισμού κ. Χρήστος Τάτσης και ο ειδικός σύμβουλος του δημάρχου κ. Στέφανος Ζέρβας με μέλη του Δ.Σ. της Ένωσης Ξενοδόχων του Νομού Ιωαννίνων.

Κατά τη συνάντηση έγινε λεπτομερής ενημέρωση από τους εκπροσώπους του διοικητικού συμβουλίου της ΕΞΝΙ για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, ενώ κατατέθηκαν αρκετές προτάσεις που θα μπορούσαν να βελτιώσουν τη λειτουργία του κλάδου και την τουριστική ανάπτυξη στην περιοχή μας.

Από τη συζήτηση προέκυψαν σημαντικά συμπεράσματα τα οποία θα αξιοποιηθούν στην κατάρτιση του νέου στρατηγικού σχεδίου για τον τουρισμό που θα παρουσιάσει η νέα δημοτική αρχή και αφορούν τους τομείς: Των έργων υποδομής, των συνεδρίων και των άλλων μορφών τουρισμού, των ψηφιακών εφαρμογών και της έξυπνης πόλης, του πολιτισμού και των εκδηλώσεων, της καθαριότητας και του φωτισμού, της λίμνης Παμβώτιδας και του νησιού, του διεθνούς αεροδρομίου Ιωαννίνων κ.ά. Έμφαση θα δοθεί στη συνολική αξιοποίηση του τουριστικού προϊόντος του νομού συμπεριλαμβάνοντας τόσο τον αστικό τουρισμό (city break) όσο και το δίπτυχο βουνό και θάλασσα.

Η συνεργασία του Δήμου Ιωαννιτών με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς του τουρισμού είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την προώθηση του τουρισμού στην περιοχή μας. Παράλληλα, η βελτίωση των υποδομών της πόλης-ιδιαίτερα στα σημεία τουριστικού ενδιαφέροντος και του επιπέδου των παρεχόμενων υπηρεσιών θα βοηθήσουν σημαντικά στην αύξηση του αριθμού των τουριστών.

Από την πλευρά τους τόσο ο αντιδήμαρχος τουρισμού όσο και ο ειδικός σύμβουλος του δημάρχου επιθυμούν την αγαστή συνεργασία όλων των εμπλεκομένων με τον τουρισμό, έτσι ώστε να δημιουργηθεί το κατάλληλο πλαίσιο ανταλλαγής τεχνογνωσίας, για να επιτευχθεί η ποιοτική και ποσοτική αύξηση των επισκεπτών στην περιοχή μας.

Για την ΕΞΝΙ είναι πλέον γεγονός ότι η αύξηση της επισκεψιμότητας και η εν γένει τουριστική ανάπτυξη της περιοχής μας αποτελούν μονόδρομο για την οικονομική ευημερία του δήμου μας.

ΕΝΩΣΗ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ ΝΟΜΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!