Συνελήφθησαν τα ξημερώματα στην Ηγουμενίτσα 2 αστυνομικοί που υπηρετούν στη Δίωξη Ναρκωτικών, καθώς και 1 Αλβανός, ενώ κατασχέθηκαν 102,5 κιλά ακατέργαστης κάνναβης, τα οποία βρίσκονταν μέσα σε υπηρεσιακό αυτοκίνητο.

Ειδικότερα στις 2 τα ξημερώματα, το υπηρεσιακό αυτοκίνητο, που οδηγούσε ο ένας από τους 2 αστυνομικούς και στο οποίο επέβαινε και ο Αλβανός, δεν σταμάτησε στο σήμα των ανδρών της Δίωξης για έλεγχο με αποτέλεσμα να ακολουθήσει καταδίωξη μέσα στο κέντρο της Ηγουμενίτσας, ο οδηγός να χάσει τον έλεγχο και να τρακάρει με σταθμευμένα οχήματα. Κατά την έρευνα των συνάδελφων του, εντοπίστηκαν μέσα στο συμβατικό αυτοκίνητο της αστυνομίας 102.5 κιλά ακατέργαστης κάνναβης συσκευασμένα σε δέματα και σε σάκους.

Ο δεύτερος αστυνομικός, που συνελήφθη, εντοπίστηκε σε καφετέρια της περιοχής, ενώ το επίμαχο διάστημα είχε υπηρεσία μαζί με τον συνάδελφό του που μετέφερε τα ναρκωτικά.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Δυο αστυνομικοί και ένας ιδιώτης συνελήφθησαν μετά από επιχείρηση της Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας. Σε υπηρεσιακό όχημα που οδηγούσε ο ένας αστυνομικός με συνεπιβάτη τον ιδιώτη, βρέθηκαν πάνω από -102- κιλά κάνναβης

Συνελήφθησαν πρώτες πρωινές ώρες σήμερα (15-03-2024) από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, δύο αστυνομικοί και ένας ιδιώτης αλλοδαπός, κατηγορούμενοι για παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο επιχείρησης της ανωτέρω υπηρεσίας, εντοπίστηκε ο ένας αστυνομικός να οδηγάει υπηρεσιακό συμβατικό όχημα με συνεπιβάτη τον ιδιώτη και πραγματοποιήθηκε σήμα στάσης για να διενεργηθεί έλεγχος.

Ο οδηγός ωστόσο συνέχισε την πορεία του μέσα στην πόλη της Ηγουμενίτσας, μη υπακούοντας στα φωτεινά και ηχητικά σήματα των αστυνομικών και μετά από λίγο ακινητοποιήθηκε λόγω τροχαίου ατυχήματος.

Στον έλεγχο που ακολούθησε εντός του οχήματος βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 19 δέματα με ακατέργαστη κάνναβη βάρους 102 κιλών και 670 γραμμαρίων.

Μάλιστα, ο οδηγός αστυνομικός βρισκόταν σε βραδινή διατεταγμένη υπηρεσία περιπολίας, ενώ διαπιστώθηκε ότι ο συνοδός του, ο οποίος επίσης συνελήφθη κατόπιν ενημέρωσης του αρμόδιου Εισαγγελέα, βρισκόταν σε διαφορετικό σημείο στη Θεσπρωτία, έχοντας αφήσει το υπηρεσιακό του πιστόλι στο όχημα.

Από το τροχαίο ατύχημα προκλήθηκαν υλικές ζημιές σε -3- σταθμευμένα οχήματα και στο υπηρεσιακό όχημα.
Οι συλληφθέντες οδηγούνται στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!