Διαμαρτυρίες και δράσεις έχουν ξεκινήσει από χθες στην Ελλάδα από ηθοποιούς και καλλιτέχνες σχετικά με την αποφυλάκιση του Δημήτρη Λιγνάδη.

Στην Καλαμάτα ήταν προγραμματισμένη την Παρασκευή η πρεμιέρα του 28ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού, στην παρουσία της Υπουργού Πολιτισμού της Ελλάδας Λίνας Μενδώνη και του Υφυπουργού Νικόλα Γιατρομανωλάκη, με τη δίωρη πολυβραβευμένη δημιουργία των διάσημων Βέλγων Peeping Tom «TRIPTYCH: The missing door, The lost room and The hidden floor», σε χορογραφία Γκαμπριέλα Καρίτσο και Φρανκ Σαρτιέ.

Στην υπόκλιση της παράστασης ο Κύπριος χορευτής της ομάδας Πάνος Μαλακτός παρουσίασε με δική του πρωτοβουλία πάνω στη σκηνή πανό που έγραφε: «Rapists must be in Jail!» (οι βιαστές πρέπει να βρίσκονται στη φυλακή). Πηγές αναφέρουν ότι τόσο η ομάδα όσο κι οι υπεύθυνοι του Φεστιβάλ προσπάθησαν να τον μεταπείσουν. Από την αίθουσα αποχώρησαν αμέσως μόλις πληροφορήθηκαν τη δράση οι Λίνα Μενδώνη και Νικόλας Γιατρομανωλάκης.Η ανακοίνωση διαβάστηκε επίσης στο Θέατρο Δάσους στην Ελένη του Ευριπίδη του ΚΘΒΕ και στη Μικρή Επίδαυρο στην παράσταση «Ρίζες από Βαμβάκι» θεατρικό σε σκηνοθεσία Έφης Θεοδώρου.

Η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, βρέθηκε στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας, ωστόσo  αποχώρησε λίγα λεπτά πριν ανοίξει η αυλαία…

Σύμφωνα με πληροφορίες, έπονται παρόμοιες εκδηλώσεις διαμαρτυρίας και σε άλλες παραστάσεις.

 

Ο κόσμος της τέχνης αντέδρασε και σε άλλες περιπτώσεις. Στο Ναύπλιο, στην πρεμιέρα του θεατρικού έργου «Η Ανατολή» σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου, ο ηθοποιός Μιχάλης Τιτόπουλος, εκπροσωπώντας όλους τους ηθοποιούς και τους συντελεστές της παράστασης, διάβασε την ανακοίνωση του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών για την απόφαση αποφυλάκισης του Δημήτρη Λιγνάδη. Ο ηθοποιός καταχειροκροτήθηκε από το κοινό.

Η ανακοίνωση διαβάστηκε επίσης στο Θέατρο Δάσους στην Ελένη του Ευριπίδη του ΚΘΒΕ και στη Μικρή Επίδαυρο στην παράσταση «Ρίζες από Βαμβάκι» θεατρικό σε σκηνοθεσία Έφης Θεοδώρου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έπονται παρόμοιες εκδηλώσεις διαμαρτυρίας και σε άλλες παραστάσεις.

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!