Ένα διαφορετικό κάλεσμα συμμετοχής στις ευρωεκλογές όλων των πολιτών προκειμένου να στείλουμε ως χώρα, μήνυμα στήριξης του παρόντος και του μέλλοντος της Ελλάδας μέσα στην ενωμένη Ευρώπη, απηύθυνε ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Θωμάς Μπέγκας.

Στη διάρκεια συνέντευξης τύπου το πρωί της Τετάρτης, ο κ. Μπέγκας κάλεσε τους πολίτες να προσέλθουν μαζικά στις κάλπες, τονίζοντας πως η συμμετοχή μας στις ευρωεκλογές είναι μια κορυφαία στιγμή δημοκρατίας που κρίνει καθοριστικά και το μέλλον της πατρίδας μας.

“Η ώρα για να ακουστεί η φωνή μας στην Ευρώπη πλησιάζει. Οι ευρωεκλογές είναι μία κρίσιμη στιγμή για την πορεία της ΕΕ και για το μέλλον της χώρα μας μέσα σε αυτή. Είναι η ευκαιρία μας να επηρεάσουμε τις αποφάσεις που θα καθορίσουν την καθημερινότητά μας, την οικονομία, τα δικαιώματά μας και το μέλλον των παιδιών μας. Στις επερχόμενες εκλογές δεν επιλέγουμε απλώς τους αντιπροσώπους μας στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο. Επιλέγουμε τις αξίες, τις πολιτικές και τα οράματα που θέλουμε να προωθήσουμε για την ενωμένη και ισχυρή Ευρώπη. Επιλέγουμε την αλληλεγγύη, και την πρόοδο” τόνισε ο κ. Μπέγκας και συνέχισε λέγοντας πως “Με τη συμμετοχή μας ενισχύουμε την αντιπροσωπευτικότητα και τη δημοκρατία στην ΕΕ, μειώνοντας έτσι την πιθανότητα να φτάσουν στην Ευρωβουλή, ακραίες και διχαστικές φωνές που τόσο έχουν πλήξει τους δημοκρατικούς θεσμούς της Ευρώπης τα τελευταία χρόνια αλλά ακόμα και της χώρας μας. Κάθε ψήφος μετράει και κάθε ψήφος κάνει τη διαφορά”.

Τα οφέλη της Ευρώπης

Σύμφωνα με το Δήμαρχο Ιωαννίνων το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο λαμβάνει αποφάσεις που επηρεάζουν τη ζωή μας, σε τομείς όπως της υγείας, της παιδείας, στο περιβάλλον και την οικονομία. Η συμμετοχή μας στις ευρωεκλογές όμως είναι καθοριστική και για την ενίσχυση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και την προώθηση της ανάπτυξης και της ευημερίας των τοπικών μας κοινωνιών. Οι Δήμοι όπως ο δικός μας, μπορούν να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στην ενίσχυση μιας πιο δίκαιης, βιώσιμης και ενωμένης Ευρώπης, τόνισε ο κ. Μπέγκας, καθώς η ΕΕ προσφέρει κονδύλια μέσω των διαρθρωτικών και επενδυτικών ταμείων, όπως το ΕΣΠΑ. Οι φορείς της ΤΑ μπορούν να αξιοποιήσουν αυτά τα κονδύλια για έργα υποδομής, ώστε να καταστήσουμε τις πόλεις μας ανθεκτικές, για περιβαλλοντικές πρωτοβουλίες, κοινωνικά προγράμματα και άλλα αναπτυξιακά προγράμματα. Παράλληλα, συμπλήρωσε, οι Δήμοι μπορούν να υποστηρίξουν τοπικές επιχειρήσεις και να προσελκύσουν νέες επενδύσεις μέσω της αξιοποίησης ευρωπαϊκών πόρων, μπορούν επίσης να συμμετέχουν σε πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, τη διαχείριση αποβλήτων και την προστασία της βιοποικιλότητας αλλά και για να υλοποιήσουν κοινωνικά προγράμματα που έχουν ως στόχο την καταπολέμηση της φτώχειας, την υποστήριξη σε ευάλωτες ομάδες και τη βελτίωση της κοινωνικής συνοχής στις τοπικές μας κοινωνίες.

Ο Δήμαρχος πρόσθεσε επίσης πως έχει θέσει το τελευταίο διάστημα, στη διάρκεια των συναντήσεών του με υποψήφιους ευρωβουλευτές αλλά στο ανώτερο επίπεδο στην ΚΕΔΕ, το ζήτημα της δημιουργίας διαχειριστικών αρχών σε επίπεδο Δήμων, ώστε οι Δήμοι να έχουν άμεση πρόσβαση στους ευρωπαϊκούς πόρους. “Είναι στόχος για τον οποίο αξίζει να παλέψουμε, γιατί η επίτευξή του θα αλλάξει ριζικά τις χρηματοδοτικές μας ευκαιρίες, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ανάπτυξη και την ευημερία του τόπου μας” σημείωσε αναφέροντας παράλληλα και το Κλιματικό σύμφωνο των 100 πόλεων, το φιλόδοξο σχέδιο της ΕΕ στο οποίο συμμετέχει ο Δήμος Ιωαννιτών.

“Οι ευρωεκλογές δεν είναι κάτι αόριστο και ξένο, δεν αφορά τους άλλους αλλά εμάς τους ίδιους. Ας μην αφήσουμε την ευκαιρία να πάει χαμένη, ας ασκήσουμε το δικαίωμά μας και να συμβάλλουμε ενεργά στη διαμόρφωση του μέλλοντος, η αποχή δεν είναι λύση, το μέλλον είναι στα χέρια μας και η συμμετοχή μας στις ευρωεκλογές είναι το πρώτο βήμα για να το διαμορφώσουμε” κατέληξε ο κ. Μπέγκας για να συμπληρώσει: “Αγαπητοί συμπολίτες, ας ενώσουμε τις φωνές μας για μια ισχυρή και δημοκρατική Ευρώπη, ας προσέλθουμε μαζικά στις κάλπες και ας ψηφίσουμε με γνώμονα το κοινό μας συμφέρον, συμμετέχουμε, αποφασίζουμε, διαμορφώνουμε το μέλλον μας, στηρίζουμε δημοκρατικές δυνάμεις, επιλέγουμε άξιους ευρωβουλευτές”.

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!