Μια καινούρια σελίδα ανοίγει για την Πρέβεζα η υπογραφή μνημονίου συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Πρέβεζας και της “Ελληνικής Εταιρείας Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου Α.Ε. (Εnterprise Greece)” και αφορά στην εκπόνηση των μελετών και την εξεύρεση επενδυτή για την τουριστική αξιοποίηση (δημιουργία ξενοδοχείου 5 αστέρων) σε δημοτικό ακίνητο στο Κανάλι Πρέβεζας.
Για τον σκοπό αυτό βρέθηκε στην Πρέβεζα ο Γενικός Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας του Υπουργείου Εξωτερικών και Πρόεδρος του Δ.Σ της εταιρείας Εnterprise Greece Γιάννης Σμυρλής, ο οποίος υπέγραψε από κοινού με τον Δήμαρχο Πρέβεζας Νίκο Γεωργάκο το μνημόνιο συνεργασίας.
Ο κ. Σμυρλής έγινε δεκτός από τον κ.Γεωργάκο, τους αντιδημάρχους Γιάννη Δαρδαμάνη, Νίκο Παγγέ, Γιώργο Σαριάνογλου, Κώστα Ακρίβη, τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρη Καραμανίδη και τον εντεταλμένο σύμβουλο τουρισμού Λεωνίδα Αργυρό, ενώ παρόντες στην υπογραφή του μνημονίου ήταν ο πρόεδρος της Κοινότητας Καναλίου Κώστας Μυριούνης και ο πρόεδρος της Ένωσης Νέων Ξενοδόχων Πρέβεζας Πολύκαρπος Χαλκίδης.
Ο Δήμαρχος Πρέβεζας ευχαρίστησε θερμά τον κ.Σμυρλή για την ανταπόκριση της εταιρίας στο αίτημα του Δήμου υπογραμμίζοντας ότι η αξιοποίηση του δημοτικού ακινήτου με τρόπο απόλυτα συμβατό με το περιβάλλον και τους ισχύοντες όρους δόμησης θα δημιουργήσει νέα δεδομένα στην τουριστική ανάπτυξη της περιοχής προσελκύοντας επισκέπτες “υψηλού επιπέδου”.
Επίσης ο κ. Γεωργάκος ευχαρίστησε και τις παρατάξεις που έδωσαν την απαιτούμενη πλειοψηφία για την έναρξη της όλης διαδικασίας.
Ο Γενικός Γραμματέας Δ.Ο.Σ και Εξωστρέφειας του Υπουργείου Εξωτερικών και Πρόεδρος του Δ.Σ της εταιρείας Εnterprise Greece Γιάννης Σμυρλής από την πλευρά του , τόνισε ότι ο Δήμος της Πρέβεζας είναι ο δεύτερος σε όλη την Ελλάδα που αξιοποιεί την συγκεκριμένη δυνατότητα και πρωτοπορεί ως προς την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του.
Σύμφωνα με τον κ. Σμυρλή η Εnterprise θα εκπονήσει τις απαραίτητες μελέτες (οι οποίες θα είναι έτοιμες σε ένα περίπου χρόνο) και θα αναζητήσει τον επενδυτή, αφήνοντας ωστόσο στον Δήμο να λάβει τις οριστικές αποφάσεις, να εγκρίνει τους όρους και να αξιοποιήσει το ακίνητο σύμφωνα με το δικό του σχεδιασμό.
Ο κ. Γεωργάκος προσέφερε στον κ. Σμυρλή μια γκραβούρα με την αρχαία Κασσώπη και ένα καλάθι με τοπικά προϊόντα ευχαριστώντας τον για την συνεργασία και προσδοκώντας να ξεκινήσει κάτι πολύ ελπιδοφόρο για την τουριστική ανάπτυξη της Πρέβεζας.

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!