Το Τμήμα Παραδοσιακών Χορών Δήμου Ιωαννίνων, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων εορτασμού των 40 ετών από την ίδρυσή του, διοργανώνει Σεμινάριο Παραδοσιακών Χορών με θέμα: «ΚΥΚΛΑΔΕΣ: ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΑ, ΟΜΟΙΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΣ» με εισήγηση και διδασκαλία του κ. Γιώργου Λιάρου, το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2024 από 4 έως 8.30 μ.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων του 5ου Δημοτικού Σχολείου Ιωαννίνων (Γυναικών Πίνδου 17).

Εγγραφή 10 ευρώ.

Πληροφορίες: Νίκος Νούσιας (τηλ 6944574035).

Συντονιστές σεμιναρίου: Ηλίας Γκαρτζονίκας, Νίκος Νούσιας, Βασίλης Ράπτης (εκπ. Φυσικής Αγωγής- Δάσκαλοι Χορού).
Πρόκειται για το 15ο «Σεμινάριο Παράδοσης» σε μια ακόμη εκπαιδευτική παρέμβαση- πρόταση του διεθνώς βραβευμένου Συγκροτήματος Δήμου Ιωαννίνων, βάση του μακροχρόνιου προγραμματισμού, που ξεκίνησε το 2001, και κατά τον οποίο έχουν παρουσιαστεί δεκάδες περιοχές της Ηπείρου και της Ελλάδας. Ο εκπαιδευτικός ρόλος του τμήματος, είναι ένας από τους βασικούς τομείς που συνθέτουν τη λειτουργία του, όπως και αυτοί των θεματικών παραστάσεων, των συναυλιών, των παράλληλων εκδηλώσεων, των διεθνών συμμετοχών κ.ά.

—–

ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΕΙΣΗΓΗΤΗ ΓΙΩΡΓΟΥ ΛΙΑΡΟΥ
Ο Γιώργος Λιάρος κατάγεται από την Ελαφόνησο Λακωνίας. Στα σημαντικά στοιχεία της πορείας του περιλαμβάνεται η συνεργασία ως χορευτής και μετέπειτα ως δάσκαλος με το επαγγελματικό συγκρότημα του «Θεάτρου Ελληνικών Χορών ∆όρα Στράτου» και με το Χορευτικό Συγκρότημα του ∆ήµου Πάρου, γεγονός που αποτέλεσε κίνητρο για να ασχοληθεί µε την έρευνα της μουσικοχορευτικής παράδοσης της Πάρου και της ευρύτερης περιοχής των Κυκλάδων.
Διετέλεσε εισηγητής σε σεμινάρια χορού σε πολλές χώρες, όπως Αυστραλία, Αμερική, Καναδά, Ολλανδία, Λουξεμβούργο, Κύπρο, Γαλλία αλλά και σε πάρα πολλές περιοχές σε όλη την Ελλάδα. Δημιούργησε την Ελληνική Λαογραφική Εταιρεία Έκφρασης & Πολιτισμού (Ε.Λ.ΕΤ.Ε.Π.), της οποίας είναι καλλιτεχνικός υπεύθυνος και χοροδιδάσκαλος και με την οποία διοργάνωσε σειρά παραστάσεων- προτάσεων, που γνώρισαν μεγάλη επιτυχία στη σκηνή του Ιδρύματος Μ. Κακογιάννης.
Είναι εμπνευστής και υπεύθυνος έκδοσης του περιοδικού «ΧΟΡΕΥΩ» και έχει επιμεληθεί το χορευτικό µέρος σε πέντε εκπομπές του Λ. Λιάβα «Το Αλάτι της Γης», που αφορούν τις Κυκλάδες και όχι μόνο. Έχει πραγματοποιήσει μουσικές εκδόσεις και καταγραφή της μουσικοχορευτικής παράδοσης διαφόρων περιοχών.

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!