Την Πέμπτη 30 Απριλίου στις 21:30 διοργανώνεται βραδιά «Σινεμά με ποτάκι», με ελεύθερη είσοδο για το κοινό από τη Θεατρική Συμπαιγνία.
Στο πρόγραμμα περιλαμβάνεται η προβολή της ταινίας «Αποστολή Χαίρε Μαρία» (2026) των Φιλ Λορντ και Κρίστοφερ Μίλλερ. Η υπόθεση ακολουθεί τον καθηγητή Φυσικών Επιστημών Ράιλαντ Γκρέις, ο οποίος ξυπνά μόνος σε ένα διαστημόπλοιο, έτη φωτός μακριά από τη Γη, και καλείται να αντιμετωπίσει μια μυστηριώδη απειλή που θέτει σε κίνδυνο τον ήλιο και την ανθρωπότητα. Καθώς η μνήμη του επανέρχεται, μια απροσδόκητη φιλία φαίνεται να αποτελεί καθοριστικό παράγοντα για την έκβαση της αποστολής.
Οι Φιλ Λορντ και Κρίστοφερ Μίλλερ συγκαταλέγονται στα πιο δημιουργικά δίδυμα του σύγχρονου κινηματογράφου, με χαρακτηριστικά στοιχεία το χιούμορ, τον γρήγορο ρυθμό και την πρωτότυπη αφήγηση. Έχουν γίνει ευρύτερα γνωστοί από έργα όπως το «The Lego Movie» και το «21 Jump Street», ενώ συμμετείχαν και ως παραγωγοί στο βραβευμένο «Spider-Man: Into the Spider-Verse».
Ως εναλλακτική επιλογή (Plan B) έχει προγραμματιστεί η προβολή της ταινίας «Τα Πάντα Όλα» (2022) των Ντάνιελ Κουάν και Ντάνιελ Σάινερτ. Η ιστορία επικεντρώνεται σε μια γυναίκα που, μέσα στην πίεση της καθημερινότητας, καλείται να διαχειριστεί μια απρόσμενη πραγματικότητα πολλαπλών συμπάντων.
Οι δημιουργοί της ταινίας, γνωστοί ως «Daniels», έχουν ξεχωρίσει για τη φαντασία, το χιούμορ και τη συναισθηματική ένταση των έργων τους, ενώ η συγκεκριμένη ταινία έχει αποσπάσει πολλαπλές διεθνείς διακρίσεις.
Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.
