Στο φουαγιέ του Cinema της Θεατρική Συμπαιγνία συνεχίζεται η σειρά προβολών «Σινεμά με ποτάκι», με την επόμενη κινηματογραφική συνάντηση να έχει προγραμματιστεί για την Πέμπτη 12 Μαρτίου στις 21:30.
Η ταινία που θα προβληθεί είναι το «Πριν πέσει η νύχτα» (2000) του Julian Schnabel, βασισμένη στην αληθινή ιστορία του Κουβανού ποιητή Reinaldo Arenas. Ο Αρένας, παρότι συμμετείχε στην κουβανική επανάσταση, θεωρήθηκε εχθρός του καθεστώτος εξαιτίας των γραπτών του και της σεξουαλικής του ταυτότητας. Μετά από διώξεις εγκατέλειψε την Κούβα το 1980 για τις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου όμως δεν βρήκε τη «χώρα της ελευθερίας» που περίμενε.
Ο σκηνοθέτης Τζούλιαν Σνάμπελ, γνωστός για τον ιδιαίτερα ποιητικό και εικαστικό κινηματογραφικό του λόγο, ξεκίνησε την καριέρα του ως ζωγράφος και μετέφερε στον κινηματογράφο μια έντονα καλλιτεχνική ματιά. Έγινε ευρύτερα γνωστός με ταινίες όπως το Basquiat και το βραβευμένο The Diving Bell and the Butterfly, ενώ στο έργο του συχνά εξερευνά ζητήματα μνήμης, ταυτότητας και τα όρια της ανθρώπινης εμπειρίας.
Σε περίπτωση αλλαγής προγράμματος (Plan B), θα προβληθεί η ταινία «Ο Αχινός» (2025) του Harris Dickinson. Η ιστορία εκτυλίσσεται στους δρόμους του Λονδίνου, όπου ένας νεαρός άνδρας προσπαθεί να επιβιώσει στο περιθώριο της κοινωνίας, μέχρι που μπλέκεται απρόσμενα με τον νόμο. Ο Ντίκινσον, γνωστός ως ηθοποιός από ταινίες όπως το Triangle of Sadness και το The Iron Claw, έκανε το 2025 το σκηνοθετικό του ντεμπούτο με την ταινία Urchin, η οποία έκανε πρεμιέρα στο Cannes Film Festival και τιμήθηκε με το βραβείο FIPRESCI.
Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.
