Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το Σαββατοκύριακο 25-26 Μαΐου, στο αναρριχητικό πεδίο Παλαιοχωρίου Μικρού Περιστερίου, η περιφερειακή αναρριχητική συνάντηση δυτικής και κεντρικής Ελλάδος “Σκαρφαλώστε με τους Καλύτερους”, την οποία διοργάνωσε η Ελληνική Ομοσπονδία Ορειβασίας και Αναρρίχησης (ΕΟΟΑ) με οικοδεσπότη και συνδιοργανωτή τον ΕΟΣ Ιωαννίνων. Παρά τις κακές καιρικές συνθήκες, 40 αναρριχητές, από 5 συλλόγους, έλαβαν μέρος στη συνάντηση και με την καθοδήγηση των έμπειρων εκπαιδευτών και οδηγών βουνού Λαζάρου Μποτέλη και Ηρακλή Μωυσίδη σκαρφάλωσαν αρκετές διαδρομές δίνοντας έμφαση στην κινησιολογία και την ασφάλεια.

Συγκεκριμένα, το Σάββατο το πρωί έγιναν σεμινάρια καλής πρακτικής στα βράχια (προθέρμανση, αποθεραπεία, στοχοπροσήλωση, δυνατότητα ελεύθερης αναρρίχησης σε άγνωστη διαδρομή, προπόνηση κ.ά.) από τον εκπαιδευτή Λάζαρο Μποτέλη ενώ το απόγευμα την σκυτάλη πήρε ο αναρριχητής και συγγραφέας του εγχειριδίου “Ψυχολογία στην Αναρρίχηση” Βασίλης Μπαλαμάτσιας ο οποίος μίλησε για την διαχείριση του φόβου του αναρριχητή στον βράχο. Το βράδυ οι αναρριχητές κατασκήνωσαν στην πλατεία του χωριού.

Την Κυριακή το πρωί οι συμμετέχοντες ξεκίνησαν με διατάσεις και προθέρμανση με γιόγκα από την αναρριχήτρια και δασκάλα γιόγκα Ξάνθη Χατζή, συνέχισαν με σεμινάριο κινησιολογίας από τον οδηγό βουνού Ηρακλή Μωυσίδη και ολοκλήρωσαν το διήμερο με σεμινάριο πτώσεων σε αρνητικό πεδίο από τον εκπαιδευτή Λάζαρο Μποτέλη.

Οι συμμετέχοντες, εκτός από τις γνώσεις τις οποίες απέκτησαν από τα σεμινάρια, είχαν την ευκαιρία να γνωριστούν με αναρριχητές από άλλες περιοχές αλλά κυρίως να συναντήσουν πολύπειρους αναρριχητές με τους οποίους μπόρεσαν να συζητήσουν για τις εμπειρίες τους και να ζητήσουν τις συμβουλές τους. Ήταν για όλους μια αξέχαστη εμπειρία.

Ο ΕΟΣ Ιωαννίνων θέλει να ευχαριστήσει θερμά όλους όσους έλαβαν μέρος στην συνάντηση αλλά και τους κατοίκους του οικισμού για τη βοήθειά τους στη διοργάνωση και το δείπνο της εκδήλωσης και ελπίζει η συγκεκριμένη εκδήλωση να γίνει θεσμός ο οποίος θα φέρνει τους αναρριχητές πιο κοντά στο άθλημα αλλά και τον έναν στον άλλον.

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!