Ολικός επανασχεδιασμός είναι σε εξέλιξη στη διαχείριση απορριμμάτων του Δήμου Ιωαννιτών και οι αποφάσεις ήταν εδώ και καιρό εξαρτώμενες από την καθυστέρηση στην έγκριση του προϋπολογισμού που δεν επέτρεπε τις δαπάνες.

Μιλώντας για την εικόνα της καθαριότητας στην πόλη και δη ειδικά για το κομμάτι των ογκωδών αντικειμένων που κατακλύζουν πολλές γειτονιές της πόλης και του Δήμου, από ασυνείδητους πολίτες που πετούν αλόγιστα ό,τι βρουν… ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Θωμάς Μπέγκας, σε δηλώσεις του το μεσημέρι της Τετάρτης, αναφέρθηκε σε παραβατικές συμπεριφορές που όπως είπε έχουν κάνει το Δήμο να τρέχει πίσω από τα γεγονότα…

Οι ποινές και τα πρόστιμα είναι μέσα στις επιλογές της δημοτικής αρχής, όπως είπε ο Δήμαρχος. Σε επόμενη φάση, θα ανακοινωθούν αποφάσεις της δημοτικής αρχής για την ενεργοποίηση πειραματικών τρόπων αποκομιδής σκουπιδιών σε ευαίσθητα τουριστικά σημεία της πόλης, με πόρτα πόρτα αποκομιδή από περιοχές με πολλά καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Μέσα σε όλα αυτά είναι και η επιβολή των νομίμων προστίμων, είπε ο Δήμαρχος.

Από την άλλη, δεν παρέλειψε να αναφερθεί και σε μια… ειδική κατηγορία ρυπαινόντων που είναι τα πολιτικά κόμματα. Εξέφρασε την απορία του που ορισμένες πολιτικές δυνάμεις λειτουργώντας μέσα στα πλαίσια της αστικής δημοκρατίας, επιμένουν να κάνουν χρήση αφισών για τη διάδοση των πολιτικών τους μηνυμάτων αντί να επιλέξουν μέσα σύγχρονης έκφρασης όπως τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και η τηλεόραση. “Απορώ πως κάποιοι πολιτικοί φορείς επιλέγουν την αφισοκόλληση που στο τέλος καταντά αφισορρύπανση και επιβαρύνονται οι υπηρεσίες του Δήμου”… τόνισε.

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!