ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΠΡΕΒΕΖΑΣ.
ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ.
ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ
ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 21/05/2024 ΣΤΙΣ 12:00μμ.

Διεκδικώντας σύγχρονες, ποιοτικές και δωρεάν παροχές υγείας για όλο το λαό, στηρίζουμε την απεργιακή κινητοποίηση του συλλόγου εργαζομένων νοσοκομείου.

Τα ζητήματα της υγείας αποτελούν για όλους μας κόκκινη γραμμή, κανείς δε μπορεί να παραμένει αμέτοχος μπροστά σε αυτή την κατάσταση και την πολιτική υποχρηματοδότησης και υποστελέχωσης που έχουν ακολουθήσει όλες οι κυβερνήσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ μέχρι σήμερα.
Γεννούν λευτόδεντρα για τις ανάγκες των επιχειρηματικών ομίλων (φοροαπαλλαγές-επιδοτήσεις κτλ),για να καλύπτουν τις υπέρογκες ΝΑΤΟικές δαπάνες και τους εξοπλισμούς εμπλέκοντας τη χώρα μας και το λαό μας στους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, όμως δε δίνουν δεκάρα τσακιστή για τις δικές μας ανάγκες.

Μια πολιτική που πάει χέρι χέρι με την εντατικοποίηση της δουλειάς για γιατρούς και προσωπικό σε Νοσοκομεία και Κέντρα υγείας, με την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, με τις ελαστικές μορφές απασχόλησης για εργαζόμενους που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες σε φύλαξη-σίτιση-καθαριότητα.

Επιπλέον εμείς ως εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα πέρα από το ότι καθημερινά παίζουμε τη ζωή μας κορώνα γράμματα εξαιτίας της έλλειψης ουσιαστικών μέτρων προστασίας, υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, εξαιτίας της έλλειψης σε αρκετές περιπτώσεις γιατρών εργασίας, τεχνικών ασφαλείας (με ευθύνη της εργοδοσίας),έχουμε να αντιμετωπίσουμε και τις μεγάλες ελλείψεις κατά καιρούς σε διάφορες ειδικότητες όπως χειρούργοι με αποτέλεσμα να κινδυνεύουμε λόγω της καθυστέρησης και των μετακινήσεων σε άλλα νοσοκομεία ή κέντρα υγείας ακόμη περισσότερο και αν πάθουμε κάτι.

Στα πλαίσια της παραπέρα εμπορευματοποίησης και ιδιωτικοποίησης της Υγείας είναι ενταγμένο και το κατάπτυστο νομοσχέδιο για τη λειτουργία των απογευματινών ιατρείων, βλέποντας τους ασθενείς ως πελάτες και νομιμοποιώντας το φακελάκι.

Καλούμε γιατρούς, υγειονομικούς, όλους τους εργαζόμενους, το λαό της περιοχής μας και τα συνδικάτα μαζί να πολεμήσουμε για αυτή την τραγική κατάσταση, να βάλουμε εμπόδια στα βρώμικα σχέδια τους διεκδικώντας όλα όσα μας ανήκουν, στο μπόι των σύγχρονων αναγκών μας.

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ.

ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΝΕΟΥ,ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΣΤΗΝ ΠΡΕΒΕΖΑ.

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!