Με αφορμή την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ακτίου Βόνιτσας για μεταφοράς της έδρας παροχής Χημικών Υπηρεσιών του γειτονικού δήμου από το Μεσολόγγι στην Πρέβεζα αναγνώστης καταθέτει μια σπουδαία πρόταση για την ακτοπλοϊκή σύνδεση της Πρέβεζας με το Άκτιο με τουριστικό καραβάκι.
Στο κείμενο του ο αναγνώστης επισημαίνει “Δράττομαι της ευκαιρίας να επισημάνω ότι ένα μικρό κομψό τουριστικό καραβάκι (π.χ ηλεκτρικό) που να συνδέει Πρέβεζα και την απέναντι ακτή του Ακτίου με τακτικά δρομολόγια λείπει πολύ.

Η απόσταση είναι σοκαριστικά μικρή και θα εμπλουτίζονταν το τουριστικό προϊόν της περιοχής με βόλτα στο απέναντι κάστρο!!! (που απλά το βλέπουμε από απέναντι λες και βρίσκεται στην σελήνη), βόλτα και μπάνιο στην αμμουδιά και εξυπηρέτηση των τουριστών που μένουν στις μαρίνες του Ακτίου για να επισκέπτονται γρήγορα και με ευκολία την Πρέβεζα.

Μετά από μερικές δεκαετίες η Πρέβεζα λόγω της χωροταξικής ασφυξίας και της ανάπτυξης που θα επακολουθήσει θα επεκταθεί αναπόφευκτα και στην απέναντι όχθη. Το καραβάκι θα μπορούσε να παίρνει και ποδήλατα που απαγορεύεται να περάσουν από την υποθαλάσσια σήραγγα (όχι όμως αυτοκίνητα, δηλαδή πεζούς και ποδήλατα). Άλλωστε η θαλάσσια σύνδεση της Πρέβεζας με το Άκτιο είναι συνυφασμένη με την ιστορία αυτής της περιοχής”.

*Στην Πρέβεζα η έδρα παροχής Χημικών Υπηρεσιών του Δήμου Ακτίου-Βόνιτσας

Την μεταφορά έδρας εξυπηρέτησης και παροχής Χημικών Υπηρεσιών του Δήμου Ακτίου- Βόνιτσας από το Μεσολόγγι στην Πρέβεζα αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο του γειτονικού Δήμου.

Όπως υπογραμμίστηκε από τον δήμαρχο Ακτίου-Βόνιτσας Αθανάσιο Κασόλα η χιλιομετρική απόσταση από το Μεσολόγγι είναι μεγάλη τη στιγμή που η υπηρεσία του τελωνείου (η οποία είναι συναφής με το αντικείμενο) βρίσκεται στην Πρέβεζα.
Στόχος της απόφασης αποτελεί η μείωση του κόστους και της ταλαιπωρίας των πολιτών από τη χιλιομετρική διαφορά, αλλά και η συγκέντρωση υπηρεσιών με σχετικές αρμοδιότητες, σε μία έδρα.

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!