Ένα χρυσό και ένα ασημένιο μετάλλιο είναι η «συγκομιδή» των νεαρών «κουπιών» του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κωπηλασίας Νέων (Κ19) που διεξήχθη στην Πολωνία.

Μάλιστα, με τις επιτυχίες τους οι αθλητές και αθλήτριες του Ν.Ο.Ι. συνέβαλαν αποφασιστικά στο να αναδειχθεί η Ελλάδα τρίτη δύναμη στην Ευρώπη στην κατηγορία Εφήβων – Νεανίδων κερδίζοντας συνολικά τρία χρυσά μετάλλια κι ένα ασημένιο.

Συγκεκριμένα, χρυσό μετάλλιο κατέκτησε σε έναν φοβερό τελικό στο αγώνισμα του διπλού Σκιφ ο Κωνσταντίνος Γιαννούλης παρέα με τον Νίκο Χωλόπουλο. Το ελληνικό πλήρωμα με τον Γιαννιώτη πρωταθλητή ήταν στην τρίτη θέση μέχρι τα μισά της κούρσας, στη συνέχεια όμως πέρασε στη δεύτερη και στα 1.500 μέτρα με ένα εκπληκτικό φίνις τερμάτισαν πρώτοι με χρόνο 6:39.52, αφήνοντας δεύτερη τη Βουλγαρία (6:43.17) και τρίτη τη Σλοβακία (6:43.23). Αξίζει να σημειωθεί ότι η κούρσα έγινε υπό διαρκή βροχή.

Λίγες ώρες νωρίτερα οι Κωνσταντίνος Καραγιάννης και Δημήτρης Κούτρας έφεραν το πρώτο μετάλλιο για την ελληνική αποστολή στο Ευρωπαϊκό Κ19, το οποίο ήταν ασημένιο. Οι δύο πρωταθλητές του Ν.Ο.Ι. έκαναν σπουδαία κούρσα αντέχοντας στην πίεση των Σέρβων (6:59.63) και τερμάτισαν δεύτεροι με χρόνο 6:59.04 πίσω από τη νικήτρια βάρκα της Ρουμανίας (6:48.33).

Εξαιρετική εμφάνιση στο πρωτάθλημα έκανε και η Νεφέλη Ντάρα μαζί με τη Δήμητρα Παπαϊωάννου. Τα κορίτσια έφτασαν στον μεγάλο τελικό, έδωσαν μάχη για το βάθρο και πήραν τελικά την τέταρτη θέση στη Δίκωπο με χρόνο 7:43.16, πίσω από την Ουγγαρία που τερμάτισε σε 7:40.07. Η διαφορά για τις δύο βάρκες ήταν μόλις τρία δευτερόλεπτα.

Η Διοίκηση, οι προπονητές και οι αθλητές του Ν.Ο.Ι. εκφράζουν τα συγχαρητήριά τους στους αθλητές/αθλήτριες του Ομίλου για τις σπουδαίες εμφανίσεις στην Πολωνία, καθώς και σε όλη την ελληνική αποστολή για τις επιτυχίες της στο Ευρωπαϊκό Κ19.

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!