“Οι Ορίζοντες Ηπείρου έχουν εκφραστεί επίσημα για το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων πολλές φορές. Η τελευταία παρέμβαση του επικεφαλής τους, Σπύρου Ριζόπουλου, έγινε στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στις 26 Οκτωβρίου, στη διάρκεια της οποίας διαμόρφωσε τα πολιτικά δεδομένα πάνω στα οποία ο ΑΣΔΑ φαίνεται ότι κατανόησε ότι η στάση που κρατούσε μέχρι πρόσφατα ήταν νομικά ασταθής.

Η δική μας στάση είναι ξεκάθαρη από την πρώτη στιγμή!

Ακολουθεί το απόσπασμα και το βίντεο από τη Συνέντευξη Τύπου στις 26/10/21:

«Ξεκινώντας από τη διαμάχη Περιφερειάρχη και δημάρχων για τη διαχείριση των απορριμμάτων, ο κ. Ριζόπουλος υπενθύμισε ότι η δική του παράταξη ήταν εκείνη που ξεκαθάρισε από την πρώτη στιγμή τη θέση της για τη σχέση που πρέπει να έχει η Περιφέρεια με τον ΦΟΔΣΑ.

«Στην Ήπειρο υπήρξε βιασύνη για την κατασκευή του εργοστασίου χωρίς καμία άλλη υποδομή, βάζοντας το κάρο μπροστά από το άλογο. Την εποχή εκείνη δεν υπήρχε περιφερειακός ΦΟΔΣΑ κι έτσι την ευθύνη ανέλαβε η Περιφέρεια Ηπείρου για την οποία ήταν βούτυρο στο ψωμί της. Άλλωστε την έχω κατηγορήσει ανοιχτά για διαπλοκή. Έτσι φτάσαμε σήμερα οι δήμαρχοι και ο Περιφερειάρχης να τσακώνονται γιατί κανείς δεν υποχωρεί», είπε αρχικά ο κ. Ριζόπουλος για να προσθέσει:

«Δεν λυπάμαι τους δημάρχους όμως γιατί έχουν αποδείξει ότι δεν έχουν το σθένος να διεκδικούν το δίκιο τους απέναντι στον Περιφερειάρχη. Η αποτυχία και στο ΦΟΔΣΑ είναι ζήτημα παραίτησης το οποίο οφείλουν να το ζητήσουν οι Δήμαρχοι, αλλά όπως είπα και στην ομιλία της Δευτέρας κανένας δεν το κάνει γιατί περιμένουν να δουν πως θα εξελιχθεί η κατάσταση μέχρι τέλους. Άρα και αυτοί δεν κινούνται αμιγώς με το συμφέρον των δημοτών. Κινούνται με το προσωπικό τους συμφέρον. Με νοιάζει όμως ότι στο τέλος ότι θα ταλαιπωρηθούν οι πολίτες. 

Πρόθεσή μου, όπως την ξεκαθάρισα στον πρόεδρο του ΦΟΔΣΑ, είναι ότι εφόσον είμαστε η νέα περιφερειακή αρχή θα μεταβιβάσουμε, όπως ορίζει και ο νόμος, την ευθύνη της διαχείρισης των απορριμμάτων στον ΦΟΔΣΑ.»

To link του βίντεο: https://www.facebook.com/OrizontesEpirou/videos/562411554862390″

 

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!