Στο θέμα που αφορά  το Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής στην Πρέβεζα, αναφέρθηκε ο επικεφαλής των «Οριζόντων Ηπείρου», Σπύρος Ριζόπουλος σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε σήμερα το πρωί.

Ο  κ. Ριζόπουλος έκανε λόγο για μια προσπάθεια συγκάλυψης ευθυνών εκ μέρους του Περιφερειάρχη και του αντιπεριφερειάρχη Πρέβεζας κατά τα πρότυπα των όσων έγιναν με την Βελλά, την Ιόνια οδό, το φυσικό αέριο, το μεταναστευτικό και το Τεχνολογικό Πάρκο.

«Βλέπω διάφορες κραυγές τώρα, αλλά μεγάλη αδράνεια να κάνουν το σωστό οι κύριοι Καχριμάνης και Ιωάννου την ώρα που έπρεπε», είπε αρχικά ο κ. Ριζόπουλος, αναλύοντας στη συνέχεια τις ελάχιστες απαιτήσεις που υπάρχουν για να είναι βιώσιμο το Τμήμα.

«Για να λειτουργήσει το Τμήμα και να είναι βιώσιμο χρειάζεται 229 άτομα, αλλά τελικά πέτυχαν μόλις 40 και μάλιστα χωρίς κανένα απ’ αυτά να είναι από την Ήπειρο. Η βιωσιμότητα του τμήματος έγκειται στη χρηματοδότηση μερικών βασικών αναγκών όπως η συντήρηση της φοιτητικής λέσχης, η μετακίνηση και η σίτιση των φοιτητών. Μιλάμε για κόστη που δεν είναι υψηλά και τα οποία έχουν τεθεί εγκαίρως υπόψη της Περιφέρειας Ηπείρου», σημείωσε ο κ. Ριζόπουλος για να προσθέσει ότι τα στοιχεία με τα οποία το Τμήμα και η Σύγκλητος αποφασίζει για τη βιωσιμότητα της Σχολής είναι καθαρά ακαδημαϊκά κι όχι πολιτικά. Μάλιστα και ο κ.Σωτηρόπουλος Πρόεδρος του τμήματος και ο κ.Αλμπάνης Πρύτανης, εστίασαν στο ενδιαφέρον ανάπτυξης προσθήκης και άλλων συναφών σχολών όμως η βιωσιμότητα αυτών των σχολών τελείωσε με το χαμηλό αριθμό εισαγωγής εισακτέων. Η υπάρχουσα σχολή μπορεί να σωθεί, εφόσον ο κ.Καχριμάνης αποφασίσει να χρηματοδοτήσει την παραμονή της εκεί αντιλαμβανόμενος την εκπαιδευτική, πολιτισμική και ανάγκη εξωστρέφειας της Πρέβεζας, βάζοντας στην άκρη τις  σπατάλες του προϋπολογισμού και επιτέλους επενδύοντας στα σωστά πράγματα που αφορούν το μέλλον της Ηπείρου. Να συγκεντρώσει τα στοιχεία του και να πάει να ζητήσει ακρόαση από τη Σύγκλητο για να πετύχει την παραμονή. Ο κ.Καχριμάνης και ο κ.Ιωάννου αγνόησαν το πρόβλημα εδώ και χρόνια διότι δεν το κατανοούν και τώρα ρίχνουν τις ευθύνες αλλού όπως κάνουν όλα τα χρόνια. 

 Μιλάμε για το μέλλον του τόπου μας. Η παραμονή και η αναβάθμιση του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής στην Πρέβεζα είναι ζήτημα του μέλλοντός μας και οφείλουμε να το προασπίσουμε αλλά όχι με τη λογική μιας άρρωστης επιβίωσης και συντήρησης που το αντιλαμβάνονται οι τοπικοί άρχοντες. Είναι πυλώνας ανάπτυξης και εξέλιξης.

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!