Στο θέμα της Δρακόλιμνης και της μετατροπής της σε βούρκο, ο επικεφαλής των «Οριζόντων Ηπείρου», Σπύρος Ριζόπουλος,σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε σήμερα το πρωί.


Ο κ. Ριζόπουλος μίλησε για ξεκάθαρες ευθύνες του Περιφερειάρχη, κάνοντας μάλιστα για εικόνες που ντροπιάζουν όλους τους Ηπειρώτες.

«Την ίδια ώρα που το CNN  παρουσίαζε το Ζαγόρι ως έναν από τους κορυφαίος προορισμούς στην Ευρώπη, στα ελληνικά ΜΜΕ βλέπαμε τις εικόνες ντροπής από τη Δρακόλιμνη. Βιώνουμε μία σύγκρουση πολιτισμών, γιατί δυστυχώς οι τοπικοί μας άρχοντες πάσχουν από όραμα στρατηγικής και ανάπτυξης», σημείωσε αρχικά ο κ. Ριζόπουλος για να προσθέσει:

«Εδώ δεν μιλάμε για στήριξη του πρωτογενούς τομέα που ο κ. Περιφερειάρχης αρέσκεται να το αναφέρει συνέχεια, αλλά για αναρχία που δημιούργησε ο ίδιος δίνοντας άδειες βόσκησης σε 5 -10 κτηνοτρόφους σε βάρος όλων των υπολοίπων πολιτών όπως αφήνει να εννοηθεί το πρόσφατο δημοσίευμα της Καθημερινής, καθότι υπήρξε εκμετάλλευση του κενού του νόμου προς εξυπηρέτηση πελατειακών σχέσεων με κτηνοτρόφους, οι οποίοι είναι αδιάφοροι για τη ζημιά που κάνουν τα κοπάδια τους».

Κλείνοντας, έκανε γνωστό ότι  στην Επιτροπή Περιβάλλοντος θα θέσει το θέμα εκτός ημερήσιας διάταξης προτείνοντας την απόσυρση των αδειών για «να σταματήσει επιτέλους ο διασυρμός του τόπου μας», διαφωνώντας με ημίμετρα που ακούστηκαν και κάνουν λόγο για εγκατάσταση κιγκλιδωμάτων γύρω από τη Δρακόλιμνη.

 

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!