Οι Γιάννης Καλανδαρίδης και Θανάσης Παλαιοπάνος έγιναν το 3ο ελληνικό πλήρωμα που εξασφάλισε απευθείας πρόκριση από τα προκριματικά του αγωνίσματος, στην επόμενη φάση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Κωπηλασίας, το οποίο άρχισε σήμερα στο Ρατσίστε της Τσεχίας. Το πλήρωμα του διπλού σκιφ τερμάτισε στην 3η θέση με 6:22.82 και θ΄ αγωνιστεί στα προημιτελικά το μεσημέρι της Τετάρτης (13:54).

Aπό την προκριματική σειρά των Καλανδαρίδη/Παλαιοπάνου ως πρώτοι προκρίθηκαν οι Ισπανοί Αλέιξ Γκαρθία Πουχολάρ και Ροντρίγκο Κόντε Ρομέρο (06:17.98), ως δεύτεροι οι Νορβηγοί Γιαν Όσκαρ Στάμπε Χέλβιγκ και Κρίστοφερ Μπρουν (06:19.55) και ως 4οι οι Γερμανοί Μαξ Άπελ και Μόριτς Βολφ (06:26.27).

Τα άλλα δύο πληρώματα που είχαν εξασφαλίσει από νωρίς σήμερα (18/9) την απευθείας πρόκριση ήταν ο Στέφανος Ντούσκος (σκιφ) και ο Αντώνης Παπακωνσταντίνου (σκιφ ελαφρών βαρών), ενώ σε επαναληπτικό θα διεκδικήσει την πρόκριση η Ζωή Φίτσιου στο σκιφ ελαφρών βαρών.

Συγκεκριμένα, ο «χρυσός» Ολυμπιονίκης στο Τόκιο, Στέφανος Ντούσκος, τερμάτισε πρώτος στην προκριματική σειρά του, με χρόνο 06:55.30. Από τη σειρά του Γιαννιώτη σκιφίστα προκρίθηκαν επίσης απευθείας, ως 2ος ο Καναδός Τρέβορ Τζόουνς (06:58.41) και ως 3ος ο Ιρλανδός Μπράιαν Κολς (06:59.99).

Ο πρωταθλητής Ευρώπης στο σκιφ ελαφρών βαρών, Αντώνης Παπακωνσταντίνου, τερμάτισε σε 06:54.00 και πήρε την απευθείας πρόκριση στα προημιτελικά του αγωνίσματος. Ο Σιντ Αλίν Μπουντίνα από την Αλγερία ήταν 2ος (07:08.54), την τρίτη θέση κατέλαβε ο Νορβηγός Όσκαρ Σόενταλ (07:14.07) και την 4η ο Μοχάμεντ Αλ Καφάτζι από το Ιράκ (07:16.36). Και αυτοί οι τρεις εξασφάλισαν την απευθείας πρόκριση στα προημιτελικά του σκιφ ελαφρών βαρών από την 3η προκριματική σειρά, καθώς στα προημιτελικά προκρίνονται οι τέσσερις πρώτοι κάθε προκριματικής σειράς.

Η Ελληνίδα κωπηλάτρια, Ζωή Φίτσιου, τερμάτισε στην 4η θέση της προκριματικής σειράς της με χρόνο 07:46.31 κι ενώ την απευθείας πρόκριση εξασφάλιζε μόνο η πρώτη. Από τη σειρά της Φίτσιου, την πρώτη θέση και την απευθείας πρόκριση εξασφάλισε η Νεοζηλανδή Τζάκι Κίντλ με χρόνο 07:34.14.

Αύριο, Δευτέρα (18/9), ρίχνονται στη «μάχη» του Παγκοσμίου πρωταθλήματος και τα δυο άλλα ελληνικά πληρώματα. Συγκεκριμένα, στις 12:32 τα κορίτσια του διπλού σκιφ ελαφρών βαρών οι Μιλένα Κοντού και Ευαγγελία Αναστασιάδου θα αγωνιστούν στην 2η προκριματική σειρά με στόχο την 1η θέση που οδηγεί απευθείας στα ημιτελικά, ενώ οι υπόλοιπες δίνουν το εισιτήριο για τον επαναληπτικό.

Λίγο αργότερα, στις 13:02 οι Ευαγγελία Φράγκου και Στέλλα Νάτσιουλα θα αγωνιστούν στην 3η προκριματική σειρά του διπλού από την οποία τα δυο πρώτα πληρώματα περνούν απευθείας στα ημιτελικά και τα υπόλοιπα πάνε σε επαναληπτικό.

ΑΣΠΑΣΙΑ ΒΕΛΟΝΑΚΗ

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!