Στα ύψη ανεβαίνει το θερμόμετρο της πολιτικής αντιπαράθεσης μεταξύ της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης, με αφορμή τις δηλώσεις του υφυπουργού Υγείας, Δημήτρη Βαρτζόπουλου, σχετικά με τις γυναικοκτονίες. Ο ΣΥΡΙΖΑ τόσο με ανακοίνωση του γραφείου Τύπου, όσο και με ανάρτηση του προέδρου του, Στέφανου Κασσελάκη κάνουν λόγο για «ανατριχιαστική και χυδαία τοποθέτηση», ζητώντας παράλληλα την αποπομπή του κ. Βαρτζόπουλου, τόσο από την κυβέρνηση, όσο κι από την ΚΟ της ΝΔ. Στο ίδιο μήκος κύματος κινούνται και τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Βαρτζόπουλος: Υποστηρίζω ακριβώς το αντίθετο από τις αυθαίρετες και προβοκατόρικες ερμηνείες

Ο υφυπουργός Υγείας, με ανάρτησή του στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης κάνει λόγο για «προσπάθεια δημιουργία εντυπώσεων», καθώς και για «αυθαίρετες και προβοκατόρικες ερμηνείες». Υπεραμύνεται, επίσης, το έργο της κυβέρνησης υπογραμμίζοντας ότι «η κυβέρνηση Μητσοτάκη δείχνει στην πράξη τι πιστεύει».

ΣΥΡΙΖΑ: Ο πρωθυπουργός οφείλει να απομακρύνει τον υφυπουργό Υγείας

Συγκεκριμένα η Κουμουνδούρου αναφέρει: “Η ανατριχιαστική και χυδαία τοποθέτηση του υφυπουργού Υγείας, ψυχιάτρου στο επάγγελμα, Δημήτρη Βαρτζόπουλου, για τις γυναικοκτονίες, υπερβαίνει τα όρια της ανοχής. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης οφείλει να προχωρήσει στην άμεση απομάκρυνση του από την κυβέρνηση και τη διαγραφή του από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας”.

Κασσελάκης: Δίνει βιολογικό άλλοθι στις γυναικοκτονίες και υποτιμά τη γυναικεία φύση

Στο ίδιο μήκος κύματος, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, σε ανάρτησή του στο Χ σημειώνει: «Ως εδώ, κ. Μητσοτάκη. Έχετε καλύψει φιλοναζί υποψήφια, χουντικό υποψήφιο, ομοφοβικό βουλευτή. Τώρα, ως εδώ. Κανένα «41%» δε σας δίνει το δικαίωμα να κρατήσετε στη θέση του υφυπουργού υγείας έναν άνθρωπο ο οποίος δίνει βιολογικό άλλοθι στις γυναικοκτονίες και υποτιμά τη γυναικεία φύση».

Προσθέτει ακόμη ότι ζητά «την άμεση αποπομπή του κ. Βαρτζόπουλου από την κυβέρνηση και από την Κ.Ο. της Ν.Δ. Αν ο κ. Μητσοτάκης τον κρατήσει βουλευτή του, ας εξηγήσει στις γυναίκες ψηφοφόρους της Ν.Δ. γιατί θεωρεί ότι «οι γυναίκες είναι για άλλες δουλειές, για να τίκτουν», όπως πιστεύει ο υφυπουργός του – και φυσικά όχι ο Φρόυντ».

Νέα Αριστερά: Ο κ. Μητσοτάκης οφείλει να τον διώξει άμεσα – Η κυβέρνηση της ΝΔ αποτελεί τον βασικό χορηγό της ακροδεξιάς

Στις δηλώσεις του υφυπουργού Υγείας, Δημήτρη Βαρτζόπουλου, αναφέρεται με ανακοίνωση της και η Νέα Αριστερά στρέφοντας τα πυρά της και κατά του πρωθυπουργού.

Στην ανακοίνωση της αναφέρει: «Ο κ. Βαρτζόπουλος εκτός από υφυπουργός Υγείας είναι και ψυχίατρος. Οι ανατριχιαστικές δηλώσεις του που αναπαράχθηκαν σήμερα στο διαδίκτυο δεν μπορεί να του ξέφυγαν, να συνιστούν μια επιπόλαιη διατύπωση».

Ακολούθως υποστηρίζει: «Ο κ. Βαρτζόπουλος ξεδιπλώνει ένα ανατριχιαστικό θεωρητικό κατασκεύασμα βασισμένο στον βιολογισμό. Αναγνωρίζει βιολογικά αίτια στην επιθετικότητα, στην κατανομή των ρόλων μεταξύ των φύλων – ο άνδρας είναι εκ φύσεως επιθετικός, η γυναίκα είναι προορισμένη να τίκτει. Κατά τον υφυπουργό, η γυναικοκτονία έχει μια βάση βιολογική. Ενώ η εφηβική βία, κι αυτή με βιολογικά αίτια, πρέπει να ελεγχθεί και να διοχετευτεί προς τον εχθρό της πατρίδας, αλλά και τον εχθρό της κοινωνίας (sic!).

Με λίγα λόγια ο κ. Βαρτζόπουλος ξεπλένει δολοφόνους και υποστηρίζει απόψεις τις οποίες σήμερα δέχεται μόνο η πιο ακραία εκδοχή της ακροδεξιάς και οι νεοναζί».

Κλείνοντας ρωτά: «Μπορεί τέτοιες απόψεις να είναι αποδεκτές σήμερα, σε μια ευρωπαϊκή χώρα; Ο κ. Μητσοτάκης οφείλει να τον διώξει άμεσα. Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται ότι η κυβέρνηση της ΝΔ αποτελεί τον βασικό χορηγό της ακροδεξιάς».

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!