Κι ενώ η ολοκλήρωση του έργου της κεντρικής πλατείας των Ιωαννίνων έχει προσδιοριστεί για το καλοκαίρι του 2024 , τα αποκαλυπτήρια της υφιστάμενης κατάστασης κάθε άλλο παρά αυτό δείχνουν. Οι φωτογραφίες που εξασφάλισε το epirusgate.gr δείχνουν με απόλυτη ακρίβεια ότι το έργο που μοιάζει με το γεφύρι της Άρτας βρίσκεται σε αρχικό στάδιο. Να θυμίσουμε ότι η ανάπλαση εξελίσσεται σε μία έκταση άνω των πεντέμισι στρεμμάτων ενώ μέσω του έργου η πλατεία ενοποιείται μορφολογικά με τον χώρο της Όασης, του Πάρκου και της Λεωφόρου Δωδώνης.

Υπενθυμίζεται ότι τα σχέδια για την ανάπλαση της πλατείας ήταν αποτέλεσμα πανελλήνιου αρχιτεκτονικού διαγωνισμού που είχε γίνει πριν από οκτώ περίπου χρόνια.
Η οριστική μελέτη του έργου έχει λάβει υπόψιν της τις αλλαγές που επήλθαν με την κατασκευή του κυκλικού κόμβου στο Δικαστικό Μέγαρο.
Η εξέλιξη του έργου παρουσιάστηκε σε εκδήλωση που έγινε από το Δήμο Ιωαννιτών και όπως τονίστηκε τότε ,οι αποκλίσεις από το αρχικό χρονοδιάγραμμα είναι μικρές.

Οι εργασίες ανάπλασης χωρίζονται σε πέντε ενότητες:
Α. Στις κύριες εργασίες ανάπλασης, που αναφέρονται στην ανακατασκευή του δαπέδου της πλατείας και επιπρόσθετα στο πεζοδρόμιο που κυκλώνει το χώρο της Όασης και φτάνει μέχρι την είσοδο του υπόγειου πάρκινγκ στην προέκταση της οδού Πυρσινέλλα.
Β. Στην κατασκευή της μεταλλικής διώροφης στοάς στο ανατολικό άκρο της πλατείας.
Γ. Στην ανακατασκευή των απολήξεων των κλιμακοστασίων του υπόγειου πάρκινγκ.
Δ. Στην κατασκευή νέου κλιμακοστασίου ένωσης της πλατείας με τη συμβολή των οδών Θεοδωρίδη, Τσιρογιάννη και Μπιζανίου στο νοτιοανατολικό άκρο της
Ε. Στις εργασίες εξοπλισμού της πλατείας με κατασκευές όπως το μεγάλο μαρμάρινο καθιστικό, τα υπόλοιπα καθιστικά και το υδάτινο κοίλο στο κέντρο της.
Ακόμη προβλέπονται εργασίες για την ένωση της πλατείας με το Πάρκο Κ. Μπέγκα.

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!