Στις 20 Αυγούστου 2022 έκλεισε για τη χώρα μας ένας κύκλος μεγάλης δοκιμασίας της οικονομίας, που ξεκίνησε το 2010 και είχε σημαντικότατες κοινωνικές επιπτώσεις. Η έξοδος της Ελλάδας από το καθεστώς της ενισχυμένης ευρωπαϊκής εποπτείας σηματοδοτεί το τέλος της εφαρμογής των όρων των Μνημονίων, αλλά και το τέλος των ψευδαισθήσεων πως οι πολιτικές αυτές «καταργούνται» απλώς και μόνο με καταγγελτικό λόγο, όπως εντελώς ανεύθυνα ισχυρίζονταν ορισμένοι.

Η Ελλάδα παύει πλέον να αποτελεί εξαίρεση στην Ευρωζώνη και με υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης προσελκύει μικρές και μεγάλες επενδύσεις που δημιουργούν χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας και μειώνουν τα ποσοστά της ανεργίας, κυρίως των νέων. Οι πολίτες έχουν ελαφρυνθεί από φόρους, που είχαν επιβληθεί τα προηγούμενα χρόνια, ενώ ταυτόχρονα γίνονται σημαντικά βήματα προόδου σε τομείς όπως η Υγεία, η Παιδεία, η ψηφιοποίηση του κράτους, οι οποίοι τοποθετούν την Ελλάδα δίπλα ή πιο ψηλά από άλλες αναπτυγμένες χώρες. Παράλληλα, οι επιτυχίες στην εξωτερική πολιτική αναβαθμίζουν σημαντικά τη χώρα μας.

Μέσα στην αβεβαιότητα και την ανησυχία που προκαλούν οι διεθνείς εξελίξεις (πανδημία κορονοϊού, ρωσο-ουκρανικός πόλεμος, τουρκικός αναθεωρητισμός), η Ελλάδα παρουσιάζεται έτοιμη να αντιμετωπίσει με επιτυχία τις προκλήσεις.

Η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, με γνώμονα την ευημερία της χώρας, θα συνεχίσει με συνέπεια την επιτυχημένη πολιτική της, αξιοποιώντας εγκαίρως τα πολύ υψηλά κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης και του νέου ΕΣΠΑ, εγγυώμενη πολιτική σταθερότητα, βιώσιμη ανάπτυξη και κοινωνική συνοχή.Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!