Στον Δρίσκο, στην εκδήλωση μνήμης για τον ιδεολόγο πολιτικό, ποιητή και φλογερό πατριώτη Λορέντζο Μαβίλη, ο οποίος τον Νοέμβριο του 1912, πολεμώντας ως εθελοντής με το σώμα των Γαριβαλδινών θυσίασε τη ζωή του για την απελευθέρωση των Ιωαννίνων, μετείχε ο Σταύρος Καλογιάννης.

Στο περιθώριο της εκδήλωσης, είχε την ευκαιρία να συναντηθεί στην Βασιλική με τον Πρόεδρο της Κοινότητας κ. Κ. Γαλάνη και κατοίκους της περιοχής, με τους οποίους συζήτησε θέματα της επικαιρότητας, όπως οι επιπτώσεις της ενεργειακής κρίσης, καθώς και η πορεία ολοκλήρωσης της Ειδικής Περιβαλλοντικής Μελέτης για την Παμβώτιδα και την εφαρμογή του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου του πρώην Δήμου Παμβώτιδας. Ο Σταύρος Καλογιάννης επεσήμανε πως σύμφωνα με το ΥΠΕΝ, αναμένεται το επόμενο διάστημα να τεθεί σε διαβούλευση η Ειδική Περιβαλλοντική Μελέτη, ενώ για το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο του πρώην Δήμου Παμβώτιδας, ανέφερε πως μόνο με την εκπόνηση και θεσμοθέτηση Τοπικού Πολεοδομικού Σχεδίου σε επίπεδο Δήμου Ιωαννιτών μπορεί να δοθεί λύση στα χωροταξικά και πολεοδομικά θέματα του λεκανοπεδίου που εκκρεμούν επί δεκαετία και πλέον.

Σε δήλωσή του για την εκδήλωση ανέφερε: «Όπως κάθε χρόνο, ήρθαμε να τιμήσουμε τη μνήμη του Λορέντζου Μαβίλη και όσων θυσίασαν τη ζωή τους στον Δρίσκο για να απελευθερωθούν τα Ιωάννινα και εμείς να ζούμε σήμερα ελεύθεροι. Είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε για αυτούς τους ήρωες.

Ο Δήμος Ιωαννιτών οφείλει να επαναφέρει την εκδήλωση προς τιμή του Μαβίλη, στην ομώνυμη πλατεία του Μώλου, όπου και ο ανδριάντας του ποιητή, όπως γινόταν παλαιότερα. Δεν μας τιμά ως πόλη να αγνοούμε τους ήρωές μας».

 

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!