Στην Συνεδρίαση της Γενικής Συνέλευσης της Ένωσης Φοροτεχνικών Ελεύθερων Επαγγελματιών Ιωαννίνων που πραγματοποιήθηκε χθες, παραβρέθηκε ο Σταύρος Καλογιάννης, ο οποίος στον χαιρετισμό του ανέφερε:

«Ευχαριστώ πολύ για την πρόσκλησή σας να παραστώ και να απευθύνω χαιρετισμό στην Γενική Συνέλευση της Ένωσής σας.

Για δεύτερο συνεχόμενο χρόνο βρισκόμαστε υπό καθεστώς μεγάλης αβεβαιότητας που προκαλείται από την παγκόσμια υγειονομική κρίση αλλά και τις τρέχουσες διεθνείς εξελίξεις στις τιμές πρώτων υλών και ενέργειας.

Τον χρόνο που πέρασε ο κλάδος των φοροτεχνικών βρισκόταν υπό διαρκή πίεση, προκειμένου να ανταποκριθεί εγκαίρως σε μία μεγάλη σειρά τακτικών και έκτακτων φορολογικών και αναπτυξιακών υποχρεώσεων, όπως, μεταξύ άλλων, η χρηματοδότηση επιχειρήσεων με τη μορφή επιστρεπτέας προκαταβολής, οι αποζημιώσεις ειδικού σκοπού για πληττόμενους εργαζόμενους, οι φορολογικές δηλώσεις, οι δηλώσεις ΕΝΦΙΑ, το πρόγραμμα «Γέφυρα» για επιδότηση δανείων με υποθήκη την πρώτη κατοικία, ο μηχανισμός «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» για την οικονομική ενίσχυση βραχυχρόνιας εργασίας.

Ο κλάδος σας ανταποκρίθηκε εξαιρετικά και σας αξίζουν συγχαρητήρια.

Παρά την ύφεση 8% κατά το 2020, λόγω της πανδημίας, υπήρξαν για όλους τους πολίτες πολύ σημαντικά οφέλη σε τομείς όπως η επιτάχυνση της ψηφιακής μετάβασης.

Μετά την έγκριση του εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης της χώρας μας από την Ευρ. Επιτροπή, τον περασμένο Ιούνιο, άνοιξε ο δρόμος για την υλοποίηση των προγραμμάτων του. 

Τα 17,8 δις ευρώ των επιχορηγήσεων και τα 12,7 δις ευρώ των δανείων του Ταμείου Ανάκαμψης, για την περίοδο 2021-2026, θα κινητοποιήσουν πολλαπλάσιους επενδυτικούς πόρους μέσω αναπτυξιακών επενδυτικών προγραμμάτων υψηλής προστιθέμενης αξίας, εντασσόμενων σε τέσσερις πυλώνες: πράσινη μετάβαση, ψηφιακή μετάβαση, απασχόληση και κοινωνική συνοχή, ιδιωτικές επενδύσεις.

Παράλληλα, αρχίζει και η υλοποίηση των Επιχειρησιακών Προγραμμάτων του ΕΣΠΑ της περιόδου 2021 – 2027, συνολικού προϋπολογισμού 26,2 δις ευρώ.

Η εκτίμηση για το ΑΕΠ το 2021 αναθεωρείται σήμερα προς το ευνοϊκότερο, έναντι του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2022-2025, και διαμορφώνεται στο 6,1% έναντι του 2020. Ο ρυθμός αυτός ισοδυναμεί με ανάκτηση του 70% των απωλειών του 2020.

Επισημαίνω ότι το προσχέδιο του Κρατικού Προϋπολογισμού 2022, η συζήτηση του οποίου στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής αρχίζει αύριο, προβλέπει αύξηση του ΑΕΠ κατά 4,5% το 2022.

Σε αυτό το πλαίσιο κινούμαστε. Mε σκληρή δουλειά, τηρώντας ευλαβικά τις προτάσεις των ειδικών για την πανδημία, το επόμενο διάστημα θα είναι καλύτερο για όλους μας.

Συνεχίζω την εξαιρετική συνεργασία μαζί σας, ως Βουλευτής Ιωαννίνων και ως Πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, και είμαι πάντα στη διάθεση της Ένωσής σας για την προώθηση και επίλυση των θεμάτων που απασχολούν τον κλάδο σας».

 

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!