O Στέφανος Γρ. Φούσας MD, FESC, FACC, συντονιστής Τομέα Καρδιάς Metropolitan General, επ. καθηγητής Καρδιολογίας, τ. πρόεδρος Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας,ήταν προσκεκλημένος του Συλλόγου διδασκόντων της Ζωσιμαίας Σχολής, στη σημερινή τελετή αγιασμού.

Μιλώντας στους μαθητές της Ζωσιμαίας, ο Στέφανος Φούσας ανέφερε τα εξής:

“Αγαπητοί μαθητές της Ζωσιμαίας Σχολής,

Είχα την τιμή σε όλη τη διάρκεια της καριέρας μου, ως γιατρός, να μιλήσω σε πολύ μεγάλα συνέδρια, να έρθω σε επαφή με επιστήμονες μεγάλου κύρους, γιατρούς από όλο τον κόσμο. Όμως, πιστέψτε με, η σημερινή ευκαιρία, που μου δίνει το σχολείο σας, θα ξεχωρίζει στη μνήμη μου. Γιατί αυτή τη φορά το κοινό μου, εσείς, είστε το πιο δυναμικό κομμάτι της κοινωνίας, η νεολαία, το μέλλον της πατρίδας μας. Γιατί είμαι πεπεισμένος, είμαι βέβαιος, είμαι σίγουρος ότι η ενέργειά σας, η ζωηρότητά σας, η αμφισβήτησή σας, είναι συστατικά μιας καλύτερης πατρίδας.

Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος, που βρίσκομαι ανάμεσά σας, ανάμεσα σε νέους ανθρώπους της ιδιαίτερης πατρίδας μου, που ετοιμάζονται να κάνουν ένα νέο ξεκίνημα. Όλα στη ζωή εμπεριέχουν τη λέξη αρχή. Την αρχή στη ζωή με τη γέννηση του ανθρώπου, μετέπειτα στο σχολείο, την αρχή της πανεπιστημιακής φοίτησης, την αρχή μιας συντροφικής σχέσης ή μιας επαγγελματικής καριέρας. Σήμερα λοιπόν βρίσκεστε κι εσείς σε νέα αρχή ενόψει της σχολικής χρονιάς και θέλω να μοιραστώ μαζί σας κάποιες σκέψεις μιλώντας βιωματικά.

Αναπολώντας και τη δική μου πορεία, σας διαβεβαιώνω ότι η ζωή είναι ωραία αλλά συγχρόνως μπορεί να είναι δύσκολη και σύνθετη. Προερχόμενος από ένα μικρό χωριό έξω από τα Γιάννενα, τη Ρεπετίστα και με τις αρχές και αξίες της Βελλάς, όπου σπούδασα. Έκανα πολλές και επίπονες προσπάθειες σε κάθε φάση της ζωής μου. Τότε τα χρόνια ήταν πραγματικά δύσκολα, είχαμε λίγα αλλά καταφέραμε να φτιάξουμε τη ζωή μας σε ατομικό, επαγγελματικό και οικογενειακό επίπεδο.

Έτσι κι εσείς, στη νέα σας αρχή σήμερα, που εύχομαι να είναι αφετηρία μιας εποικοδομητικής και γεμάτης γνώση σχολικής χρονιάς, θέλω να σας πω ότι τίποτα δεν κατακτάται χωρίς προσπάθεια, χωρίς αγώνα, χωρίς προγραμματισμό, χωρίς μεθοδικότητα.

Εντιμότητα, εργατικότητα και ειλικρίνεια είναι τα συστατικά της επιτυχίας.
Με πρότυπα και στόχους.
Ξεκινώντας με ΟΡΑΜΑ και ΑΞΙΕΣ.
Στο ταξίδι της ζωής σας θα έχετε και αποτυχίες, θα πέφτετε κάπου – κάπου, αλλά σημασία έχει να σηκώνεστε γρήγορα και να συνεχίζετε με επιμονή. Χρειάζεται να κάνετε τον καλό αγώνα κι ας έχει κόπο. Ζείτε και σπουδάζετε στα όμορφα Γιάννενα, στην πόλη των γραμμάτων, στην ένδοξη Ζωσιμαία Σχολή, στην πατρίδα των εθνικών ευεργετών, που στόλισαν με τα έργα τους όλη την Ελλάδα.

Αξιοποιώντας όλα αυτά τα χαρακτηριστικά, που σας περιέγραψα και με την αναγκαία βοήθεια των καθηγητών σας, του οικογενειακού σας περιβάλλοντος αλλά και μιας πολιτείας, που ελπίζω και εύχομαι και τώρα και στο μέλλον, να προσφέρει περισσότερα εφόδια και υποστήριξη στους νέους ανθρώπους.

Εύχομαι ολόψυχα να έχετε μια αξιοπρεπή, συγκροτημένη και επιτυχημένη ζωή. Να σηκώσετε την πατρίδα πιο ψηλά με το αρχαίο : νους υγιής εν σώματι υγιεί, του ωραίου, του μεγάλου, του αληθινού, του ευ αγωνίζεσθαι και ας έχετε πρότυπο τον Ολυμπιονίκη μας, το Γιαννιώτη Στέφανο Ντούσκο.

Καλή σχολική χρονιά”

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!