Με τρία από τα τέσσερα ελληνικά πληρώματα να ρίχνονται στη μάχη από τα ξημερώματα, ξεκίνησε για την Εθνική ομάδα η προσπάθεια στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κωπηλασίας 2025 που διεξάγεται στη Σανγκάη. Τα πρώτα αποτελέσματα έφεραν προκρίσεις αλλά και απογοητεύσεις, με την ελληνική συμμετοχή να συνεχίζεται τις επόμενες ημέρες.
Στον τελικό το διπλό σκιφ των Φίτσιου – Αναστασιάδου
Οι Ζωή Φίτσιου και Ευαγγελία Αναστασιάδου εξασφάλισαν την απευθείας πρόκριση στον τελικό του διπλού σκιφ. Οι δύο αθλήτριες, αν και βρέθηκαν στην 5η θέση σε μεγάλο μέρος της κούρσας, ανέβασαν ρυθμό στα τελευταία 200 μέτρα και τερμάτισαν στην 3η θέση της 1ης προκριματικής σειράς με χρόνο 7:00.28.
Πρώτες τερμάτισαν οι Γαλλίδες Ελοντί Ραβέρα Σκαραμοτσίνο και Σέμα Λουνάτι (6:56.82), ενώ δεύτερες κατετάγησαν οι Σαλόμ Ούλριχ και Φαμπιένε Σβάιτσερ από την Ελβετία (6:58.63). Ο τελικός έχει οριστεί για την Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου, στις 9:37 το πρωί ώρα Ελλάδας.
Προκρίθηκε στα προημιτελικά ο Στέφανος Ντούσκος
Ο «χρυσός» Ολυμπιονίκης του Τόκιο, Στέφανος Ντούσκος, προκρίθηκε στα προημιτελικά του σκιφ. Ο Γιαννιώτης αθλητής κατέλαβε τη 2η θέση στην 1η προκριματική σειρά με χρόνο 6:45.09, πίσω από τον Ολλανδό Βαν Ντορπ που τερμάτισε πρώτος με 6:43.03.
Οι προημιτελικές σειρές του αγωνίσματος είναι προγραμματισμένες για την Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου, με ώρα έναρξης τις 5:40 π.μ. ώρα Ελλάδας.
Εκτός ημιτελικών Παπακωνσταντίνου – Γκαϊδατζής
Για θέσεις κατάταξης θα αγωνιστούν οι Αντώνης Παπακωνσταντίνου και Πέτρος Γκαϊδατζής, οι οποίοι έμειναν εκτός ημιτελικών στο διπλό σκιφ. Το ελληνικό πλήρωμα τερμάτισε στην 5η θέση της 3ης προκριματικής σειράς με χρόνο 6:24.43.
Θα συμμετάσχουν στον Τελικό Γ, για τις θέσεις 13-18, που έχει προγραμματιστεί για την Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου στις 6:54 π.μ. ώρα Ελλάδας.
Σειρά της Μηλένας Κοντού
Η ελληνική παρουσία θα συνεχιστεί αύριο, Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου, όταν στις 5:11 π.μ. ώρα Ελλάδας θα αγωνιστεί η Μηλένα Κοντού στα προκριματικά του σκιφ ελαφρών βαρών.
Η Εθνική ομάδα κωπηλασίας συνεχίζει με φιλοδοξία και δυνατές συμμετοχές, έχοντας ήδη εξασφαλίσει μια θέση στον τελικό μέσω του πληρώματος Φίτσιου – Αναστασιάδου και με τον Ντούσκο να στοχεύει σε ακόμα μία διάκριση.
