Στη Θεσσαλονίκη πραγματοποιήθηκε φέτος το ετήσιο τακτικό συνέδριο της Ένωσης Δημοτικών Ραδιοτηλεοπτικών ΜΜΕ Ελλάδας, με αφορμή τη συμπλήρωση 35 ετών από την ίδρυση των δημοτικών μέσων ενημέρωσης της συμπρωτεύουσας TV100 και FM100, τα οποία άνοιξαν το δρόμο για την ελεύθερη ραδιοφωνία και τηλεόραση στην Ελλάδα, με τιμώμενο πρόσωπο τον ιδρυτή τους Σωτήρη Κούβελα.
“Στο πρόσωπο του Σωτήρη Κούβελα τιμούμε όλους εκείνους που πρωτοπορούν, όλους εκείνους που αναζητούν διαρκώς το καινούριο, χωρίς να σκεφτούν αγώνες, προσπάθειες και κόπους”, ανέφερε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ.Κωνσταντίνος Ζέρβας κατά τη βράβευση του πρώην Δημάρχου Θεσσαλονίκης και πρώην Υπουργού Σωτήρη Κούβελα .
“Παρόλο που πέρασαν 35 χρόνια, δεν αισθάνομαι ότι γέρασα, όταν βλέπω τη δημοτική τηλεόραση να ανθίζει και να προσφέρει με τον ζήλο, με την υπευθυνότητα, με την εντιμότητα που απαιτεί ένα τέτοιο κανάλι”, δήλωσε ο κ.Σωτήρης Κούβελας φανερά συγκινημένος.
Τις αντιπροσωπείες των δημοτικών μέσων ενημέρωσης και τους επίσημους προσκεκλημένους καλωσόρισε ο Πρόεδρος της Ένωσης Δημοτικών Ραδιοτηλεοπτικών ΜΜΕ και αντιδήμαρχος Αθλητισμού, Νεολαίας και Εθελοντισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης Νίκος Ζεϊμπέκης. “Έχουμε μπροστά μας μια νέα εποχή, όπου οι προκλήσεις και οι απαιτήσεις είναι συνεχείς”, τόνισε ο κ. Ζεϊμπέκης και πρόσθεσε μεταξύ άλλων ότι “Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και έξυπνοι, να ακούσουμε καινοτόμες προσεγγίσεις και να εκμεταλλευόμαστε τις νέες τεχνολογίες”.
Στις εργασίες του συνεδρίου συμμετείχαν 15 αντιπροσωπείες από δημοτικά μέσα ενημέρωσης από όλη την Ελλάδα, εκπρόσωποι κομμάτων και φορέων, ενώ τη Δημοτική Ραδιοφωνία Πρέβεζας εκπροσώπησε ο Πρόεδρος της Λεωνίδας Αργυρός, o oποίος μετέφερε και τον χαιρετισμό του Δημάρχου Πρέβεζας Νίκου Γεωργάκου.
Ο κ. Αργυρός μεταξύ άλλων έκανε αναφορά στην πολύτιμη βοήθεια που προσφέρει η Ένωση κυρίως στα περιφερειακά “μικρά” δημοτικά μέσα ενημέρωσης που το έχουν ανάγκη, προκειμένου να επιλύονται προβλήματα , επισημαίνοντας παράλληλα τη σπουδαιότητα των δημοτικών μέσων στις τοπικές κοινωνίες κάτι που επισημάνθηκε από όλους τους ομιλητές που πήραν τον λόγο στη συνέχεια, ενώ στόχος όλων είναι η διασφάλιση βιωσιμότητας και η λειτουργία τους ώστε να συνεχίσουν να εκπέμπουν.
Οι εργασίες του συνεδρίου ολοκληρώθηκαν με επιτυχία με τα μέλη της Ένωσης να ανανεώνουν το ραντεβού τους για το 2024.

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!